Шон Пенн готує фільм про загиблого українського пілота

Читать на русском
Автор
1292
Оскароносний режисер підтримує українців у боротьбі з росією Новина оновлена 24 листопада 2023, 19:26
Оскароносний режисер підтримує українців у боротьбі з росією. Фото twitter.com/PraktikaNews

Шон Пенн дуже ретельно збирає інформацію про загиблого пілота

Американський актор та режисер Шон Пенн, який вважає путіна пустою особистістю, активно підтримує Україну від початку повномасштабного вторгнення країни-терористки в нашу державу. У 2023 році на кінофестивалі "Берлінале" відбулася прем'єра його документального фільму "Суперсила".

Тоді режисер поспілкувався з українськими військовими, політиками, журналістами та дипломатами, а також побував у Сєвєродонецьку під час боїв за місто. А тепер Шон Пенн має намір створити фільм про легендарного українського пілота Андрія "Джуса", про це розповіла мати українця в інтерв'ю виданню "Букви".

Президент України Володимир Зеленський свого часу нагородив Шона Пенна орденом "За заслуги" ІІІ ступеню за те, що той активно популяризує Україну у світі. Оскароносний актор і надалі активно цікавиться подіями в нашій державі та підтримує українських бійців.

Мати загиблого українського пілота Андрія "Джуса" Пільщикова Лілія Авер'янова уточнила, що в Києві зустрічалася з зірковим актором та кінопродюсером Шоном Пенном, який не лише згадав про свого друга "Джуса" у присвяті до фільму "Суперсила", а й ретельно готує матеріал для документального фільму про нього.

"Андрій, як ніхто інший, умів дружити, умів підтримувати контакти з дуже цікавими людьми. Усі ці вміння, ця дружба спрацювали на благо України у такий важкий час війни", — пригадала жінка.

Андрій Пільщиков
Андрій "Джус" Пільщиков був досвідченим пілотом

Нагадаємо, що капітан Андрій Пільщиков, який відомий за позивним "Juice" (Джус), трагічно загинув 25 серпня 2023 року в авіакатастрофі під Житомиром. Тоді в небі два навчально-бойові літаки L-39 протаранили один одного. Пілоти майор Сергій Проказін та майор В'ячеслав Мінка у тій катастрофі також загинули.

"Джус" був досвідченим пілотом, який служив у Повітряних Силах десять років. Андрій пілотував американські літаки у рамках навчань "Чисте небо-2018" у США. А після початку повномасштабної війни захищав українське небо.

Раніше "Телеграф" писав, що найбільше вразило світових зірок в Україні. На вокзалах різних українських міст можна було зустріти Анджеліну Джолі, Орландо Блума та Шона Пенна.