Зірка "Вікінгів" та амбасадор UNITED24 відсвяткувала своє 45-річчя: цікаві факти про Кетрін Винник

Читать на русском
Автор
1230
Кетрін Винник
Кетрін Винник

Актриса вирушила на Кариби

Канадська зірка кінематографа українського походження Кетрін Винник, найбільш відома за роллю Лагерти із серіалу "Вікінги", у неділю 17 грудня святкує своє 45-річчя.

У своєму Instagram Кетрін оприлюднила сторіз, в якому показала, що цю дату вона вирішила відсвяткувати поїздкою на острів Сен-Бартелемі, що в Карибському морі.

Акторка хоч і народилася в Торонто, але до 8 років могла говорити лише українською мовою, а до 17 років була членом "Пласту". Також у дитинстві вона відвідувала українську недільну школу та греко-католицьку церкву. На великих екранах вона вперше з’явилася в 1999 році і з того часу знялася в багатьох фільмах і серіалах.

Після початку повномасштабного російського вторгнення вона разом зі своєю матір’ю створила фонд The Winnick Foundation, яка займається збиранням коштів на потреби України. З 1 березня 2023 року вона також є амбасадором UNITED24.

Варто зазначити, що у травні 2023 року Винник приїжджала до Києва разом із іншими голлівудськими зірками, серед яких зірка серіалу "Зоряні війни: Асока" Іванна Сахно.