Всесвітньо відомий митець патріотично підсвітив Львів до річниці вторгнення: приголомшливі фото

Читать на русском
Автор
2412
Проєкція у Львові
Проєкція у Львові. Фото Міністерство культури та інформаційної політики України

Міста та об'єкти, де митець проводитиме шоу, не розголошуються

Швейцарський митець Геррі Хофштеттер, який в грудні влаштував світлове шоу в Києві, приїхав до Львова. В рамках арт-туру містами України він підсвітив визначні архітектурні пам’ятки Львова.

Про це повідомляє Міністерство культури. Тур названий "Вшанування пам’яті. Світло для надії" і присвячений роковинам російського вторгнення в Україну. Проекції, присвячені річниці війни, українські символи та навіть леопарда можна було побачити на будівлі Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Оперному театрі, Ратуші та залізничному вокзалі.

Поекційне шоу у Львові
Шоу присвячене роковинам вторгнення
Проекційне шоу у Львові оперний
Оперний театр заграв новими красками

Кольори державного прапора, герб, цифра "365", українські воїни, квіти та птахи — все це прикрасило собою старовинні будівлі. Арт-тур триватиме до 27 лютого.

Проекційне шоу Львів
Голуби та герб України в державних кольорах
Проекційне шоу Хофштеттер
Використані народні символи України

Геррі Хофштеттер робить всі шоу з використанням генератора — кожна підсвітка тривала 15 хвилин. Шоу починалося від заходу сонця. Дізнатися, в якому наступному місті буде митець, не можна — маршрут туру та обрані будівлі не розголошуються з метою безпеки.

Проекційне шоу Львів вокзал
Львівський вокзал
Світлове шоу проекцій у Льові
Тема з "Леопардами" досі актуальна

Також у проєкційному шоу були присутні й інші традиційні елементи — колосся, сонячне проміння тощо.

Геррі Хофштеттер – відомий митець, серед його робіт освітлення гори Маттерхорн у Швейцарії під час карантину 2020 року. Він також є автором найбільшого витвору мистецтва — у Китайський новий рік 2022-го він спроєктував тигра довжиною 5,3 км на гору Айгера.

Раніше "Телеграф" розповідав про німецького стиліста Френка Пітера Уайлда, який в незвичайний спосіб підтримує Україну. Чоловік для привернення уваги до нашої країни фотографується в ліфті — його світлини набули неабиякої популярності, завдяки оригінальним вбранням.