"Це принизливо": в мережі обурилися фотографії шкільного туалету, відремонтованого в Чернівцях

Читать на русском
Автор
1692
Дорослих обурив ремонт в дитячому туалеті Чернівців
Дорослих обурив ремонт в дитячому туалеті Чернівців. Фото Відкриті джерела

Інтернет-користувач звернувся до Міносвіти з фотографією вбиральні, де відсутня приватність

У мережі розгорівся скандал через фотографію чоловічого туалету в школі Чернівців, який нещодавно відремонтували. Користувачів збентежила не тільки відколена плитка, скільки відсутність перегородок і "радянський" стиль вбиральні.

Так, за словами користувача Павла Нагірного, який розмістив фотографію в Фейсбук-співтоваристві "Стоп Хам Чернівці", цей туалет відремонтували в 2020 році.

"Ви хоч знаєте про такі умови в школах! А потім читаємо в новинах про зґвалтування хлопчиків", — звернувся Нагорний до Міносвіти і місцевих чиновників.

У мережі ж обурення місцевого жителя підхопили, цікавлячись, як виглядає ремонт в учительському туалеті. Люди задаються питаннями: чому б для дітей не зробити перегородки і не поставити звичайні унітази.

"Не розумію, як взагалі в наш час можна конструювати/ремонтувати такі туалети — ніякої приватності. Це принизливо для будь-якої людини, а особливо — для дітей. Колись в радянських таборах спеціально робили загальну яму для ще більшого приниження ув’язнених. Як таке можна допускати?" — пише користувач Наталія Матюшина.

Втім, деякі все ж підтримали такий варіант санвузла. Мовляв, в школі в громадському туалеті дитині може бути дійсно зручніше користуватися низькою вбиральнею.

Из-за туалета в Черновцах - скандал в сети
Фото туалету без перегородок

Нагадаємо, українська "Анімаційна студія" УМ ГРУП, яка займається створенням мультсеріалу для дітей, недавно випустила серію, присвячену "пуку", що обурило інтернет-користувачів.