Зв'язав руки, надів пакет на голову і замотав скотчем: батько вбив трирічного хлопчика на Сумщині

Читать на русском
Автор
Чоловік зізнався поліцейським, що вбив сина
Чоловік зізнався поліцейським, що вбив сина

Чому діти страждають від найближчих людей?

Абсолютно дика історія трапилася 15 вересня в Глухові Сумської області. Там 50-річний чоловік забрав ввечері з дитячого саду свого синочка, але вдома вони в цей вечір не з’явилися. А вранці наступного дня з’ясувалося, що тато свою дитину вбив.

Журналістам центральних телеканалів директор НВК №4 Елла Гурець пояснила, що все було як завжди: Альоша чекав тата, який в основному привозив його в дитсадок і забирав, обняв його і поцілував. Потім вони сіли на велосипед і поїхали.

Через дві години в місцеве відділення поліції звернулася мама дитини, повідомивши, що чоловік має певні психічні розлади і через це вона побоюється за долю маленького сина.

Поліцейські відразу почали пошуки зниклих: разом з сусідами сім’ї та іншими небайдужими громадянами прочісували вулиці міста, опитували можливих свідків, переглядали відео з камер відеоспостереження. Орієнтування з описом зниклих були розіслані всім територіальним підрозділам поліції області, фотографії батька і сина були розміщені на місцевих сайтах і у пабліках.

У Глухові шукали 3-річного Альошу
У Глухові шукали 3-річного Альошу, опублікувавши фото дитини

І тільки близько 8-ої години ранку чоловіка побачили за містом, він йшов в напрямку траси Київ-Москва — без дитини. У скоєному чоловік зізнався не відразу. Але потім повідомив правоохоронцям, що він убив свого сина і показав місце злочину в лісосмузі в 1,5 кілометрах від Глухова.

-Хлопчика знайшли вже мертвим: батько зв’язав йому руки і надів пакет на голову, замотавши його скотчем, через що дитина задихнулася, — пояснив "Телеграфу" начальник відділу комунікації сумського поліцейського главку Володимир Крупецьких. — Свій вчинок він пояснив тим, що помстився цьому синові за те, що він двічі мало не скалічив молодшого брата, якому трохи більше року. Мало не розбив йому голову. І це рішення у чоловіка назріло давно — ще рік тому він хотів вивезти хлопчика в лісопосадку і залишити його там, але не зробив цього.

Батько убив дитину в посадці
Тіло хлопчика виявили в посадці

За словами сусідки, які наводять ЗМІ, чоловік страждає на олігофренію та, нібито, періодично з цього приводу проходить лікування. "Це відомо зі слів матері загиблого хлопчика, але у нас поки немає таких офіційних даних, — пояснив Крупецьких. — Справа в тому, що цей громадянин приїхав на Сумщину 6 років тому, і свою медичну картку знищив. Він сам всім говорив, що хворий, і що у нього III група інвалідності, а з якої причини — невідомо. Слідством будуть призначені експертизи, в тому числі і психіатрична. Ну а ті, хто його знає, характеризують чоловіка позитивно".

"Олігофренія (розумова відсталість) — це вроджене або набуте в перші три роки життя захворювання, яке характеризується недорозвиненістю психіки і, особливо, інтелекту" — так коротко пояснюється це захворювання медиками.

В даний час зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За даним фактом слідчі відділу поліції № 1 (м. Глухів) відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 "Умисне вбивство" Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають. 17 вересня чоловікові пред’явлено звинувачення.

Для мами хлопчика це друга страшна трагедія в житті. Сусіди розповіли журналістам, що у неї ще є двоє старших дітей від попереднього шлюбу. А кілька років тому на її очах в озері потонув 10-річний син. Через таке потрясіння жінка лікувалася, а коли зустріла цього Сергія, вони офіційно розписалися і у них народилося ще двоє дітей.

Альоші на наступний день мало виповнитися 4 роки. Якщо його батька визнають осудним, йому загрожує позбавлення волі на термін від 10-ти до 15 років аж до довічного ув’язнення.

А ввечері 16 вересня вже ридала молода мама в Запоріжжі — її доньку, якій всього 1 рік і 3 місяці, викрали невідомі люди в масках і відвезли в невідомому напрямку. Правда, як помітила її мати і бабуся викраденої дівчинки, яка гуляла з дитиною в колясці, викрадення було скоєно її зятем, тобто, батьком дівчинки.

Молода мама повідомляє, що її дочку викрали

- 16 вересня о 19:11 до чергової частини відділу поліції №4 Запорізького районного управління поліції по спецлінії "102" надійшло повідомлення від жительки вулиці Комарова, 1995 року народження, про те, що у дворі її будинку батько дитини і її законний чоловік 1996 року народження вихопив з дитячої коляски їх спільну дитину і поїхав на автомобілі в невідомому напрямку. На місце події виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції. У дію було введено поліцейську операцію "Перехоплення". В даний час встановлюється місцезнаходження дитини, — так прокоментували цю подію в запорізькому обласному главку Нацполіціі.

Як пояснили в поліції, батько дитини спілкується з матір’ю, виходить на зв’язок. Вони ведуть переговори з приводу подальшого спільного проживання. Тобто, вони не розлучені, і чоловік має рівні з дружиною юридичні права на дитину. Тому, ймовірно, ніяких санкцій відносно нього не прийматимуть — якщо, звичайно, нічого не загрожуватиме життю і здоров’ю дівчинки.

Раніше повідомлялося, що в Дніпрі жінка намагалася вбити себе і дитину.