Дали максимальне покарання: суд Полтави виніс вирок дівчині, яка застрелила інструктора у тирі

Читать на русском
Автор
1034
Обвинувачена Вероніка Моторіна
Обвинувачена Вероніка Моторіна. Фото suspilne.media

У суді дівчина заявила, що поранила інструктора випадково

Через півтора роки після вбивства інструктора тиру у Полтаві суд приговорив підозрювану Вероніку Моторіну до 15 років вʼязниці. Дівчина під час останнього слова вибачилася перед дружиною загиблого і заявила, що вона хотіла піти з життя через депресію.

Відповідне рішення суд ухвалив ввечері у вівторок, 28 вересня, передає "Суспільне".

Суд дійшов до висновку, що вбивство 64-річного чоловіка у тирі Моторіна скоїла умисно. Її провину повністю було доведено і дівчина отримала 15 років увʼязнення за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України.

Під час останнього слова засуджена заявила, що поранила інструктора випадково. У той час вона страждала депресією, до якої її довів хлопець і хотіла піти з життя.

Моторіна вибачилася перед дружиною загиблого, зазначивши, що у її діях не було поганого умислу.

"У мене постійно був стрес. Я почала приймати заспокійливі, але мені ставало тільки гірше і я вирішила піти із життя. Я дуже ненавиджу себе за те, що сталося і дуже шкодую, що не обрала інший спосіб, чи місце, щоб ніхто не постраждав", - сказала засуджена.

Варто зазначити, що трагічний інцидент стався 7 лютого 2020-го року. Тоді 18-річна Вероніка Моторіна прийшла до полтавського тиру і з пістолета, який там отримала, вистрелила у 64-річного інструктора Сергія Смольянінова. Від отриманого поранення він загинув на місці. Дівчину одразу ж затримали та взяли під варту.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, у місті Буча Київської області 15-річна дівчина застрелила з рушниці свого 16-річного товариша Це сталося під час того, як підлітки намагалися зробити видовищне фото для соціальних мереж. Трагічність ситуації у тому, що зброю мали подарувати вбитому хлопцю на День народження.