Добивав поранених українських воїнів: у Києві заарештували бойовика "Оплоту" (фото)

Читать на русском
Автор
Правоохоронці затримали бойовика в київському хостелі
Правоохоронці затримали бойовика в київському хостелі. Фото фото з відкритих джерел

Затриманий займався розвідкою на користь російських окупантів на Донбасі

Столичні правоохоронці провели спецоперацію із затримання бойовика так званого "Оплоту", який воював на Донбасі проти України.

Про це повідомляють у прес-службі Офісу генпрокурора у понеділок, 4 с.

Як встановило слідство, у 2015 році затриманий входив до складу незаконного збройного формування "Оплот". Правоохоронці закидають йому участь в бойових діях, що проходили поблизу міста Ясинувата, що в Донецькій області.

Повідомляється, що угруповання, частиною якого був заарештований бойовик, займалося остаточною ліквідацією поранених українських військовослужбовців. До всього іншого, його підозрюють в проведенні розвідувальних операцій на користь російських окупантів. Із їхньою допомогою начебто ставали відомі позиції і дислокація ЗСУ, що дозволяло бойовиками ОРДЛО проводити артилерійські обстріли.

Додамо, що на момент затримання порушник перебував в одному зі столичних хостелів. Як повідомляють правоохоронці, він планував перетин кордону із РФ. Перш ніж йому вдалося потрапити до Києва, він виїхав із окупованого Росією Криму.

Задержанный боевик воевал в составе т.н. "Оплота"
Затриманий бойовик воював у складі т.зв. "Цитаделі"

Судді Шевченківського районного суду вирішили, що заарештованого на час кримінального розслідування слід утримувати під вартою. Ніяких альтернатив на кшталт виходу під заставу не передбачається.

В Офісі Генпрокурора стверджують, що чоловікові повідомили про підозру за ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Підозрюваному загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без.

Відзначимо, що незаконне збройне формування "Оплот" було створене у Харкові взимку 2014 року. Спочатку це була одна з організацій "Антимайдану".

Декількома днями раніше ще один бойовик так званої "ДНР" самостійно здався українським правоохоронцям. Для того, щоб потрапити на підконтрольну Києву територію, 23-річний хлопець пройшов через мінне поле.

Також "Телеграф" повідомляв, як один із солдатів ОРДЛО познущався над дітьми свого "товариша по службі". Подробиці — в нашому матеріалі.