"Супутник" не рятує: окупована Донеччина обганяє решту України по смертях від COVID-19

Читать на русском
Автор
660
На підконтрольній уряду території Донецької області померло вдвічі менше людей, ніж на окупованій "ДНР" території
На підконтрольній уряду території Донецької області померло вдвічі менше людей, ніж на окупованій "ДНР" території. Фото фото з відкритих джерел

Лікарні в ОРДО переповнені хворими ковидними навіть з урахуванням високої смертності

На підконтрольній російським бойовикам території Донецької області фіксуються рекорди за кількістю померлих ковідних хворих — за останню добу там від коронавірусу загинуло 93 особи.

"Телеграф" вирішив порівняти показники невизнаної квазіреспубліки та українських областей щодо COVID-19.

Смертність від хвороби в ОРДО набагато вища, ніж у будь-якому з підконтрольних Києву регіонів. Так, лише за попередню добу (28 жовтня) найбільша кількість померлих через "корону" була зареєстрована на Одещині — 77 осіб.

Донецька область, вільна від російських окупантів, також показує високі показники щодо захворюваності, проте разом із тим смерть настає набагато рідше — за попередню добу лише померло лише 39 осіб.

Смертность от коронавируса
Свіжа статистика по смертях від "корони" в Україні

Загальна кількість смертей, представленої у статистиці, разюче відрізняється: станом на ранок 29 жовтня на окупованій території Донеччини від коронавірусу загинуло 6624 особи. Підконтрольна ж Києву частина області звітує лише про 3318 пацієнтів, які не змогли перемогти ковід.

Загальний показник кількості заражень трохи вищий на підконтрольній частині Донеччини: з початку пандемії тут зареєстровано 126 031 випадок "корони". В окупованих "ДНР" регіонах за весь час коронавірус підхопила 85931 людина, хоча навіть самі жителі території визнають — показники значно занижують.

Добова захворюваність, до речі, також значно відрізняється — але вже знову не на користь бойовиків. Підконтрольна Києву частина Донеччини лише одного разу за останню хвилю COVID-19 переступила за позначку 1300 нових випадків на день — 24 жовтня було зафіксовано 1380 хворих. В ОРДО ж кілька тижнів на постійній основі реєструється від 1200 до 1400 нових інфікованих. Для порівняння можна взяти дані за добу 28 жовтня: на окупованій "ДНР" території – 1357 хворих, загалом на Донеччині – 1149.

Судячи з усього, російська вакцина "Супутник V" не допомагає окупантам протистояти коронавірусу, тим більше дельта-варіанту.

Інформацію про смертність на окупованих територіях навіть місцеві жителі сприймають дуже критично:

Смертность в ОРДО 1
Смертность в ОРДО 2
Смертность в ОРДО 3

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що в ОРДО від коронавірусу почали вмирати місцеві "фронтові медики" — їх не врятувала навіть вакцинація російськими препаратами.