На Луганщині через обстріл окупантів кілька сіл залишилися без газу: деталі

Читати російською
Автор

При пошкодженні газопровід викинув вогняний стовп на кілька метрів заввишки

Вечір неділі, 7 листопада, відбувся дуже напружено для мешканців смт Нижнє у Луганській області. Через обстріл російських бойовиків у населеному пункті постраждав місцевий газопровід.

Подробиці повідомляють у прес-службі АТ "Луганськгаз".

Відомо, що пошкоджена ділянка належить до відповідальності Попаснянської газової ділянки. Сама труба розподільчого газопроводу сягає одного метра в діаметрі.

Не дивно, що при сильному обстрілі та отриманих "пробоїнах" на місці НП утворився справжній стовп із полум’я заввишки кілька метрів. Масштабної пожежі вдалося уникнути лише дивом: газовики вчасно перекрили спеціальні засувки.

Через наявні пошкодження газопостачання припинено одразу у двох населених пунктах — смт Нижнє та селі Кримське. Поки що без газу перебуває 773 господарства.

Населені пункти, що залишилися без газу /Google Maps

Працівники газової служби намагаються визначити масштаб пошкоджень, щоб якнайшвидше полагодити поломку та відновити для місцевих жителів доступ до газу.

Так про пошкодження газопроводу повідомили у газовій службі

Загалом останні вихідні пройшли на Донеччині вельми неспокійно. Як повідомляв "Телеграф", бойовики кілька разів використовували заборонені "безпілотники" для атак на українські позиції.