У трагедії звинувачують батьків: нові деталі загибелі чотирьох малюків на Хмельниччині

Читать на русском
Автор
2959
Причиною загибелі дітей могли стати відкриті дверцята печі, яка обігрівала цю кімнату
Причиною загибелі дітей могли стати відкриті дверцята печі, яка обігрівала цю кімнату. Фото km.dsns.gov.ua

Топ-чиновники Хмельницької області розповіли, в яких умовах жили загиблі діти

Стали відомі подробиці про сім’ю, в якій 17 листопада увечері у пожежі у селі Медисівка Хмельницької області загинуло четверо маленьких дітей.

Про трагедію на брифінгу розповіли голова облуправління поліції Руслан Герасимчук, керівник місцевої ДСНС Едуард Братко, а також губернатор Сергій Гамалій.

За їхніми словами, багатодітна родина переїхала до Медисівки два роки тому і не була неблагополучною. Мовляв, місцеві жителі їм допомагали, проте на обліку в органах вони не перебували. Батько сімейства, продовжують чиновники, мав непостійну роботу, а мати перебувала вдома та виховувала маленьких дітей. Того вечора чоловік випив після роботи (у його крові виявили 0,89 проміле алкоголю), а мати заснула під телевізор.

О 20:30, коли почалася пожежа, всі діти віком 6-ти, 4-х, 2-х років та немовля 2021 року народження спали у своїй кімнаті. Рятувальники кажуть, що вона була маленькою – розміром 2 на 3 метри – і вся заставлена ліжечками, шафою та столом. Дитяча обігрівалася окремо піччю: коли рятувальники прибули на місце, дверцята були відчинені, що й могло стати причиною загоряння та загибелі малюків.

За словами Едуарда Братка, про трагедію пожежникам повідомили не батьки дітей та не їхні односельці, а співробітники газової служби, куди спочатку і надійшов дзвінок про НП. На місце рятувальники прибули лише через 17 хвилин (найближчі пожежні станції знаходяться далеко – за 15 та 17 км від Медисівки). Однак на той момент пожежу вже ліквідували власними силами, а дітей врятувати вже було неможливо .

За фактом їхньої смерті відкрили два кримінальні провадження: за грубе порушення у використанні пічного опалення та злісне невиконання батьківських обов’язків. Санкція останньої передбачає до 5 років ув’язнення.

Триває досудове розслідування, у будинку, де загинули діти, тривають слідчі дії.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині днями внаслідок жорстокого побиття батьком загинула 4-річна дівчинка.