Найсоціалізованіший кіт в Україні: житомирський Міккі потрапив до Книги Рекордів (відео, фото)

Читати російською
Автор

Міккі отримав диплом рекордсмена за категорією "Унікальні тварини"

Звання "перший соціалізований кіт" за версією Книги рекордів України отримав житомирський Міккі, власницею якого є місцева жителька — Наталія Зубарева.

Диплом унікальному рекордсмену вручили у четвер, 25 листопада, — передає Суспільне.

Диплом першого в Україні соціалізованого кота /Суспільне

Міккі — звичайний котик з вулиці, вже кілька років він проживає у родині житомирянки, яка подарувала йому нове життя.

Вочевидь доглядає за ним пані гарно, адже 5-річний рекордсмен важить вісім з половиною кілограмів. 

За її словами Міккі має сангвіністичний характер, але іноді можей й лапою вдарити. Власниця тварини вважає це своєю заслугою, адже застосувала до нього особливий підхід: навчає кота гарно реагувати на людей та бути соціалізованим.

Новоспечений рекордсмен навіть знає кілька команд: "ходити" і "лежати". Наталія зазначає, що це навіть не дресура, а просто його стиль життя. 

Місцеві жителі на кота у дитячій колясці реагують по-різному — є й ті, хто критикує. Але жінку це не спиняє і вона продовжує "створювати нову епоху поводження з тваринами".  

Унікальний кіт Міккі у колясці /Суспільне

Як повідомила у коментарі виданню ветеринар Антоніна Андрієвська, заспокоївши критиків, такі ситуації для котів не є стресом, адже до подібних "витівок" власників вони привчені з дитинства.

Кіт Міккі - перший соціалізований кіт в Україні

Нагадаємо також, як у Британії кіт, якого подружжя загубило під час медового місяця неподалік Бірмінгема, повернувся додому через 10 років блукань.