В Україні з'явився загін черниць-рятувальниць (фото)

Читать на русском
Автор
В Україні запрацювала перша добровільна пожежна команда з черницями
В Україні запрацювала перша добровільна пожежна команда з черницями. Фото Телеграф

Представники добровільної команди пожежників слідкуватимуть за безпекою жителів 9 населених пунктів громади

У Черкаській області пожежі ліквідовуватимуть черниці. Це перша в Україні добровільна пожежна команда, де службу нестимуть послушниці одного з монастирів регіону.

Як повідомляє пресцентр Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на виклики щодо виникнення пожеж виїжджатимуть п'ятеро добровольців, які вже встигли пройти спеціальні навчання. Серед них: ігуменя Іларія, дві черниці — Лариса та Крістіна, а також два водії пожежного спецавтомобіля.

В Україі зявився перший добровільний загін пожежників із черницями

Нову пожежну команду офіційно представили у середу, 22 грудня, на території Свято-Троїцького Мотронинського жіночого монастиря, який розташований у селі Мельники, що в Черкаській області.

Згідно з наявною інформацією, окрім забезпечення пожежної безпеки самого храму і виїздів на ліквідацію надзвичайних подій, черниці слідкуватимуть за безпекою жителів дев'яти населених пунктів, які входять до складу Медведівської сільської територіальної громади.

Настоятель монастиря окропив пожежний автомобіль свяченою водою
Новий загін пожежників офіційно представили на території храму

Відзначається також, що під час навчань, які проходили монахині, було відпрацьовано базові вправи з бойового розгортання шлангів, подачі води та надання першої домедичної допомоги травмованим під час пожеж.

Черниці пройшли спеціальні заняття з підготовки
Жінки навчилися надавати першу домедичну допомогу постраждалим

Раніше "Телеграф" повідомляв про жахливу смертельну пожежу, яка сталася у селі Вінницької області, де спалахнув готельно-розважальний комплекс під назвою "Баттерфляй". В результаті надзвичайної події одна людина загинула, ще двоє — в лікарні.