Окупанти зробили дивну заяву щодо майбутнього Херсонщини

Читать на русском
Автор
25789
Армія окупантів Новина оновлена 13 серпня 2022, 17:15
Армія окупантів. Фото https://hromadske.ua/

Стремоусова призначили окупаційним режимом заступником голови "військово-цивільної адміністрації регіону" на Херсонщині

Херсонський колаборант Кирило Стремоусов заявив, що проведення так званих "референдумів" на окупованій території не планується, але "повернення Херсонської області Україні не буде".

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

У коментарі пропагандистському виданню він назвав повідомлення про запланований референдум "фейками" та заявив, що зараз головне завдання – відновлення економіки регіону.

Публікація росЗМІ

Окрім того, в мережі почала ширитись інформація, що Херсонську область можуть включити до складу Південного федерального округу росії і відповідне рішення вже нібито підтримане кривавим диктатором рф володимиром путіним. Першою ознакою реалізації цього вважають заміну прапорів на будівлі Херсонської міськради. Згідно з інформацією джерел у Міноборони, у планах росії є подальший наступ із Херсона у напрямку міста Одеса.

Водночас варто відзначити, що кремль систематично виступає із брехливими заявами про те, що окупація України в його плани не входить.

Публікація щодо планів росії на Херсонщину в соцмережі

Також відомо, що представники окупаційної влади, які тимчасово захопили частину українського Херсона, заявили, що з 1 травня весь регіон буде переведено у так звану "рубльову зону". Колаборанти заявили, що "перехідний період триватиме приблизно 4 місяці". Саме упродовж цього терміну, прийматимуть і рублі, і гривні, а потім нібито "повний перехід на рубль".

Відповідну інформацію у четвер, 28 квітня, оприлюднили у росЗМІ, які посилаються на самопроголошеного "заступника голови" військово-цивільної адміністрації Херсонської області Кирила Стремоусова.

Варто відзначити, що в останні числа березня депутатом Херсонської обласної ради Сергієм Хланєм було оголошено інформацію про те, що у міста Генічеськ Херсонської області окупанти почали виплати пенсій літнім громадянам у рублях. Окрім того, за його словами, окупаційна влада, скоріше за все, примушуватиме містян приймати рублі у магазинах та виплачуватиме ними зарплатню представникам "нової адміністрації".

Тутешні жителі також підтверджували намір колаборантів щодо введення в області російської валюти та навіть обіцяли жителям Генічеська "допомогу" у розмірі 10 тисяч рублів. Гроші також пропонували пенсіонерам та бюджетникам, але вимагали показати певні документи: паспорт, пенсійне посвідчення, довідку чи договір, що підтверджує роботу у бюджетній сфері.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що українська сторона висунула представникам російської влади ультиматум, що мирним переговорам прийде кінець, якщо окупанти проведуть у Херсонській області так званий "референдум".