росія готує Придністров’я до війни? Розвідка дізналась про важливий документ

Читать на русском
Автор
3075
Самопроголошена "Придністровська молдавська республіка" посилює свою армію
Самопроголошена "Придністровська молдавська республіка" посилює свою армію. Фото https://tsn.ua/

Попри формальну добровільність участі у зборах, є інформація, що призов матиме примусовий характер

Після серії провокацій влада невизнаного Придністров'я прийняла рішення оголосити проведення позачергових воєнних зборів для того, щоб нібито "забезпечити зайнятістю працездатне населення".

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Відповідну інформацію оприлюднили у четвер, 28 квітня, у Телеграм-каналі Головного управління розвідки Міністерства оборони України, додавши, що так зване "міністерство оборони" вже направило лист про заклик до проведення воєнних зборів на території "ПМР" головам місцевих адміністрацій.

У тексті документи зазначено, що метою зборів є "забезпечення 100% укомплектованості особистого складу миротворчого контингенту Придністровської молдавської республіки, а також забезпечення зайнятістю працездатного населення республіки",

Окрім того, відомо, що прибути на збори закликають виключно чоловіків призовного віку (до 55 років). Натомість громадянам обіцяють грошові виплати у сумі 2800 "рублів", забезпечення речами, харчуванням та необхідні умови для проживання.

Попередньо, збори триватимуть упродовж 90 днів.

Лист від ГУР

У ГУР наголошують, що попри нібито добровільний характер відповідного заклику, ймовірніше за все, в подальшому він виявиться примусовим призовом.

Також українські розвідники закликають звернути увагу на те, що відповідний документ датований ще 21 квітня. Саме у цей день на території самопроголошеної "республіки" розпочались провокації, які влаштували російські спецслужби.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як експерт у питаннях політики та аналітик Ігар Тишкевич ексклюзивно для "Телеграфу" прокоментував ситуацію, яка наразі відбувається на території невизнаної "ПМР".