Окупанти захопили більшу частину Сєвєродонецька: стало відомо про ситуацію в місті

Читать на русском
Автор
7895
Окупанти продовжують тиснути на Донбасі, проте українці все ще тримають опір
Окупанти продовжують тиснути на Донбасі, проте українці все ще тримають опір

Загарбники не полишають спроб окупувати більше українських територій та продовжують просуватися вглиб східної частини України

російська окупаційна армія на 96-ий день війни з Україною захопила вже 70% міста Сєвєродонецьк, що в Луганській області. Частині українських військ довелося частково відступити на більш вигідні позиції, ще частина дотепер веде запеклі бої з противником у місті.

Про це у середу, 1 червня, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, наголосивши, що через важку ситуацію наразі евакуювати цивільних громадян з міста неможливо. Окрім того, до Сєвєродонецька призупинено доставку гуманітарних вантажів.

Також очільник області додав, що у лікарні, на щастя, є достатня кількість ліків та інших медичних засобів для надання допомоги травмованим. Запаси продуктів також поки що є, вони зберігаються у гумштабах. За словами Гайдая, на певний час цього мало би вистачити.

Окрім того, він додав, що Лисичанськ повністю під українським контролем. Усі вільні населені пункти Луганської області систематично перебувають під ворожими обстрілами.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Раніше "Телеграф" повідомляв, що згідно з даними британської розвідки, політичною метою росії може бути повна окупація всієї території Донецької та Луганської областей. Проте, аби досягнути бажаного, окупантам потрібно, окрім Сєвєродонецька тримати контроль ще й над Краматорськом, а також важливої трасою "Дніпро-Донецьк".

Також варто нагадати, що, якщо загарбникам все ж вдасться захопити Сєвєродонецьк, противник намагатиметься просунутися в напрямку Бахмута, Соледара, а також, ймовірно, до Слов’янська і Краматорська.