росія змінює "владу" на окупованому Донбасі: що відомо (оновлено)

Читать на русском
Автор
4369
Першим новачком став Хоценко
Першим новачком став Хоценко

Вся верхівка — російські можновладці

На території окупованої частини Донецької області росія міняє ставлеників у псевдокерівництві. Ватажок так званої "днр" деніс пушилін поки на місці, а от "уряд" розформований. Новим головним управлінцем став Віталій Хоценко. Уродженець України, він є громадянином росії та "перспективним" російським чиновником.

Російські ЗМІ про Хоценка пишуть чимало. Він і МДУ закінчив, і в "школі губернаторів" росії проходив підготовку. Три роки тому він був директором департаменту у російському Мінпромторгу, раніше – міністром енергетики у Ставропіллі. Важливо відзначити — зміна відбулася стрімко і нового "прем’єра" призначили, щойно встигнувши зняти старого, з "місцевої еліти".

Для цього навіть зібрали "уряд" окупантів на позачергове засідання.

Крім того, що "уряд" очолив росіянин, йому одразу ж дали заступника – теж представника російського чиновницького кола. Це Євген Солнцев, який до цього працював помічником міністра будівництва та ЖКГ Росії та керував філією РЗ.

Сам пушилін також отримав російського чиновника у перші заступники. Олександр Костомаров минулого року працював на подібній посаді – першим заступником губернатора Улянівської області.

В Луганськ кремль призначив ще одного росіянина. "заступником голови уряду ЛНР" став Володимир Кузнєцов, останнім часом він займав пост віце-губернатора Курганської області рф.

Зазначимо, це все відбулось на фоні візиту на окуповані території півдня заступника голови Адміністрації президента рф Сергія Кірієнка, який нині набирає сили в російській верхівці.

Раніше "Телеграф" писав про подібні сподівання рф і щодо окупованого півдня України — там колаборанти заявили про підготовку до референдуму.