Цинізм зашкалює: окупанти Маріуполя вшанували річницю вторгнення Німеччини в СРСР (фото)

Читать на русском
Автор
2572
Загарбники покладають квіти до своєї ж розбитої техніки
Загарбники покладають квіти до своєї ж розбитої техніки

Знищенням українських міст росіяни перекреслили подвиг своїх предків, яким так пишаються

Напередодні пам’ятної для росіян дати, 22 червня, в окупованому Маріуполі, де загинули десятки тисяч людей, відбулася меморіальна акція, влаштована російськими окупантами. Перед черговими роковинами вторгнення нацистської Німеччини до Радянського Союзу загарбники вирішили оригінально вшанувати пам’ять своїх родичів, які загинули під час Другої світової війни.

Як пише у своєму Telegram-каналі радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, попередні три місяці планомірного знищення міста абсолютно не завадило росіянам говорити про чийсь подвиг або повагу.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Акція відбулася ввечері 21 червня. Серед іншого було викладено напис "Помним" і дату початку Другої світової для СРСР — 22 червня 1941 року. При цьому і тут росіяни не змогли уникнути символізму, адже обидві двійки вони зробили більш схожими на заборонений символ "Z".

Маріуполь акція до 22 червня
Напис зі свічок у Маріуполі
Маріуполь акція до 22 червня
Учасниками акції стали росіяни та колаборанти

"Маріуполь бачить, що це не просто пам’ять, а інструкція до дії для росії та росіян", — зазначив Андрющенко.

Крім цього, окупанти вирішили використати свою ж розбиту техніку як декорації для меморіальної дати. Як говорить чиновник, спалений українськими захисниками ворожий танк Т-72 було перетворено на "монумент слави". Звичайно ж, у день проведення акції до нього покладали квіти.

Маріуполь акція до 22 червня
Які онуки, така й пам’ять про діда

Проте слід зауважити, що цинічність цього вчинку явно перекривається його вбогістю — квіти, схоже, вирвані з якоїсь дивом уцілілої клумби і поміщені у відрізану частину пластикової пляшки.

Тим часом маріупольці не втомлюються нагадувати світові та один одному, що їхнє місто було і залишається українським. Такі настрої живуть навіть серед молодих містян, про що свідчить нещодавній вчинок одного з місцевих хлопчиків, який по-своєму "розібрався" з російським триколором. При цьому росіяни, звичайно ж, вимагають для нього жорстокого покарання.

Водночас непокірний завод "Азовсталь" продовжує мстити окупантам за всі страждання, які були принесені на маріупольську землю.