Як ножем по серцю: біженці з Маріуполя показали, як знищили їхню домівку (відео)

Читать на русском
Автор
1143
Росіяни впоралися з "денацифікацією". Нової квартири
Росіяни впоралися з "денацифікацією". Нової квартири

Власниця квартири разом із сім’єю встигла вибратися з міста до всіх жахливих подій

Окупований росією Маріуполь, де повністю зносять розбиті бомбардуваннями будинки, вже став меморіалом нинішньої російсько-української війни. Про масштаби справжніх руйнувань можна лише здогадуватися, адже щодня спливають дедалі нові факти російських злочинів. Як, наприклад, порівняльні ролики "до/після", якими щедро поділилася одна із жительок Маріуполя, яка залишила без нагляду квартиру з новим ремонтом після приходу "руского міра".

Вона показала світові, як "звільнили" її будинок у соцмережі TikTok, де публікується під псевдонімом Friquette. Початково блог був заведений для того, щоб показувати щасливе котяче життя. Проте війна внесла корективи.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"Порядок влома до "асвабадітєлєй" і після", — під таким слоганом жінка опублікувала у своєму акаунті відразу чотири відео.

Жителька Маріуполя показала, як "денацифікували" їхній новенький євроремонт у кухні, ванній, спальні та вітальні. При цьому вона уточнила, що разом із сім’єю та улюбленим котом встигла виїхати з Маріуполя ще 25 лютого, залишивши всі речі вдома.

"На всю квартиру вціліла одна шафа, і з неї винесли тільки дороге і брендове, — розповідає жінка. — А без бирок чи "ноунейм" залишили".

Якщо почитати коментарі, дізнаєшся ще більше – "рускій мір" прийшов до будинку українки вже вдруге. Спочатку вона проживала у Донецьку, звідки була змушена виїхати у 2014 році. Тоді ж окупанти звільнили її від квартири вперше.

До маріупольської квартири з новим ремонтом жінка разом із сім’єю заїхала незадовго до війни. За її словами, вони встигли пожити на цьому місці всього місяць. Зараз будинок уже знесений російськими окупантами в спробах приховати сліди злочину.

Сама Friquette знаходиться на підконтрольній території України та роздумує, як знову починати життя з нуля.

Звичайно, така історія не змогла залишити байдужими користувачів соцмережі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, якого цинізму в Маріуполі опустилися росіяни напередодні пам’ятної для себе дати — річниці вторгнення Німеччини на територію СРСР.

Також ми писали, в яких умовах зараз доводиться виживати жителям Маріуполя, котрі залишилися в місті.