Миколаїв вранці накрили шквалом ракет: зруйновано будинки та магазини (фото та відео наслідків)

Читать на русском
Автор
6200
Росіяни продовжують знищувати інфраструктуру Миколаєва
Росіяни продовжують знищувати інфраструктуру Миколаєва. Фото telegraf.com.ua

Для ворожих солдатів немає жодної різниці, по яким об'єктам завдавати ракетних ударів

Ранок середи, 3 серпня, був дуже "гучним" для жителів Миколаєва. На 161-й день російсько-української війни противник продовжує знищувати житлові будинки та об’єкти мирної інфраструктури портового міста, навіть не намагаючись прикриватися попередніми заявами про "демілітаризацію". Снаряди летять у багатоповерхівки, магазини та навіть навчальні заклади.

Більше подробиць про обстріл повідомили мер міста Олександр Сенкевич та керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім. Більшість фотографій та знімків публікують місцеві Telegram-канали, також на місці ранкового "прильоту" побували відомі українські фотографи Влада та Костянтин Ліберови.

Обстріл Миколаєва розпочався близько п’ятої ранку. Декілька ракет пошкодили міську інфраструктуру. Відомо, що в одному з районів Миколаєва після прильоту почалася пожежа, на його ліквідацію одразу ж виїхали місцеві рятувальники.

Миколаїв обстріл 3 серпня
Миколаїв обстріл 3 серпня

Інший район постраждав ще більше: тут російські снаряди пошкодили кілька багатоповерхових будинків, зруйнували супермаркет, кілька магазинів, а також аптеку. Ракети пошкодили ще й дорожнє полотно, вирви від них займають по кілька метрів.

Миколаїв обстріл 3 серпня
Фото: Костянтин та Влада Ліберови
Миколаїв обстріл 3 серпня
Фото: Костянтин та Влада Ліберови
Миколаїв обстріл 3 серпня
Фото: Костянтин та Влада Ліберови

За словами Віталія Кіма, також є "приліт" на території місцевої кінно-спортивної школи.

Даних про загиблих чи постраждалих наразі немає. Детальна інформація продовжує уточнюватись.

Нагадаємо, що Миколаїв знаходиться на лінії ворожого вогню від початку бойових дій армії рф в Україні. Напередодні росіяни також обстріляли житловий квартал у місті, а ще влучили до будівлі однієї з нових лікарень міста. На жаль, без постраждалих не обійшлося.