Підозрювані у побитті тероборонця у Павлограді "авторитети" вийшли на волю? Що відомо

Читать на русском
Автор
13611
Артур Матраницький він же Малеля
Артур Матраницький він же Малеля. Фото Facebook

Усі троє нападників, котрі за версією СБУ побили тероборонівця Павлограда, вийшли на волю

26 березня у місті Павлограді Дніпропетровської області співробітниками СБУ жорстко було затримано трьох кримінальних авторитетів, які тероризували громадян та погрожували бійцям територіальної оборони міста.

Відео затримання, що з’явилося 6 квітня, стало відомим завдяки жорсткості і конфузу, що трапився з "Атуртуром Матраницьким", який дивиться за Павлоградом, на прізвисько "Малеля".

Але, незважаючи на гучні звинувачення, у мережі пишуть, що всі троє підозрюваних нібито вже на волі.

Малеля-Матраницький після звільнення Джерело — ТГ-канал "Очко диявола"

Так, у липні з ув’язнення було звільнено Артура Матраницького – авторитет визнав себе винним у зберіганні боєприпасів, під час затримання 26 березня у нього з собою була бойова граната РГД-5. У рамках статті 263 КК України Матраницький отримав 5 років із випробувальним терміном у 3 роки, вирок був ухвалений Червоногвардійським районним судом Дніпра 21 липня.

Що встановив суд

При цьому Артур Матраницький підозрюється у скоєнні крадіжки (стаття 185 КК України): раніше його було помічено у крадіжці духів із ТРЦ "Караван" у Дніпрі, за які потім нібито заплатив – чи йдеться про цей епізод, невідомо. Але судове засідання щодо крадіжки 25 липня авторитет проігнорував, тож суддя Павлоградського міжрайонного суду Юрій Мельник призначив наступне засідання на 8 серпня, однак чи відбулося воно, даних у судовій системі "Телеграф" не знайшов.

Суд дав 5 років умовно із 3 роками випробувального терміну

Також ТГ-канал "Очко диявола" стверджує, що на свободу вийшли й два інші кримінальні авторитети, затримані разом з Малелей – такі собіі Хамаля (нібито Руслан Мунтанов) та Чуча. За даними каналу їх відпустила суддя обласного апеляційного суду Іванченко Людмила Олексіївна.

Втім, "Телеграф" не зміг знайти у реєстрі судових рішень даних про подібне рішення, а на сайті Апеляційного суду Дніпропетровської області Іванченко Людмила Олексіївна згадується як головний спеціаліст відділу кадрів суду.

Як повідомляє сайт "Детектив-інфо", який перший повідомив про визнання Малелі винним, йому скасували підозру в нападі на бійця територіальної оборони.

Поки в Україні прощають напад на бійців ТРО, російські окупанти готують у Маріуполі судилище над захопленими в полон бійцями "Азова".