У Кривому Розі вода в річці стала червоною: що сталося (фото)

Читать на русском
Автор
7766
Річка Інгулець
Річка Інгулець

Колір річки можна пояснити засипанням шлюзів

Після удару російських військ по Кривому Рогу крилатими ракетами в середу, 14 вересня, в річці Інгулець піднявся рівень води, а місцевих мешканців кількох районів закликали евакуюватися в безпечні місця.

Сьогодні було помічено, що вода в річці стала червоною. Це могло статися через те, що шлюзи гідротехнічної споруди засипані бутом, суглинком та щебенем.

Зазначається, що напередодні голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул заявив, що для засипання шлюзів пошкодженого ракетними ударами підприємства надали понад 50 вантажівок із бутом, суглинком та щебенем. Спеціальні служби вже засипали шлюзи гідротехнічної споруди, по якій вдарили росіяни, а це могло стати наслідком.

Олександр Вілкул також повідомив, що ситуація у місті повністю контролюється.

"На гідротехнічних спорудах продовжуються роботи з ліквідації наслідків ракетних ударів. Водопостачання міста стабілізувалося", – написав він.

Офіційно влада не прокоментувала ситуацію з червоною водою.

Користувачі мережі вже опублікували фотографії річки.

Інгулець, червона вода, прорив дамби, обстріли, війна
Фото з моста
Інгулець, червона вода, прорив дамби, обстріли, війна
Фото річки

Як повідомляв "Телеграф" раніше, у Кривому Розі внаслідок ворожих обстрілів і наступного прориву дамби затопило будинки місцевих мешканців. Дамбу довелося підривати — опубліковано відео.