Можливе проникнення: ЗСУ помітили підозрілу активність росіян та білорусів на кордоні

Читать на русском
Автор
32659
Українців знову намагаються залякувати ймовірним вторгненням російських окупантів із півночі
Українців знову намагаються залякувати ймовірним вторгненням російських окупантів із півночі. Фото facebook.com/mod.mil.rus

Слід бути готовими до будь-яких провокацій з боку ворога.

Після ганебної втрати Херсона та відступу на лівий берег Дніпра росіяни шукають способи отримати хоча б маленьку проміжну перемогу. Для цього можуть використовуватись різні варіанти, у тому числі й додатковий наступ з боку Білорусі. На таку можливість натякає активність російських загарбників спільно з їхніми білоруськими колегами у небезпечній близькості до північних українських кордонів.

Таку інформацію повідомляє Генштаб ЗСУ у свіжому зведенні від 20 листопада, передає "Телеграф". Наші військові наголошують: на території Брянської (РБ) та Курської (рф) областей регулярно перебувають підрозділи ворожих армій. Вони утримуються військовим командуванням країни-агресора для того, щоб посилювати тиск на мирних українців.

Нині ж не можна виключати ймовірні провокації, які росіяни разом із білорусами здатні влаштувати на державному кордоні. Крім цього, у Генштабі зазначають: як з території рф, так і з Білорусі в Україну можуть спробувати проникнути окремі диверсійно-розвідувальні групи. До такого сценарію слід бути готовими, щоб дії противника не застали зненацька.

Зазначимо, що у разі руху зосередження цих сил уперед під значною загрозою перебувають Сумщина та частина Чернігівщини. Саме вони й межують із уже згаданими Брянською та Курською областями.

Кордон з Брянською та Курською областями на карті
Територія кордону, яка може бути під загрозою проникнення ДРГ

Раніше "Телеграф" розповідав, що росіяни зовсім недавно отримали у подарунок від білоруських військових комплекти аптечок. Цей та інші фактори можуть зазначати підготовку повторного вторгнення з території РБ в Україну.

Як же наші співвітчизники готуються "зустрічати" ворога у разі нападу з боку Білорусі, читайте у нашому матеріалі.