Молодіжний рух з росії активно шириться Україною: де вже є заворушення через "ЧВК "Редан"

Читать на русском
Автор
1189
Підлітки збираються на так звані "стрілки"
Підлітки збираються на так звані "стрілки". Фото Колаж "Телеграфу"

Правоохоронці роблять все можливе, аби запобігти бійкам

В українських містах активно шириться новий флешмоб із росії, участь в якому беруть виключно підлітки і молодь. У соцмережах активно шириться інформація про те, що це — заснований у росії рух "ЧВК "Редан", членів якого масово затримують на території країни-агресорки. В Україні ж масові заворушення вже були зафіксовані в Києві, Харкові, Львові, Івано-Франківську, Дніпрі, Одесі та Житомирі.

Як у вівторок, 28 лютого, повідомили у пресцентрі Головного управління поліції у Вінницькій області, правоохоронцям вдалося запобігти можливому конфлікту між молоддю.

"Нещодавно серед неповнолітніх поширився молодіжний рух, учасники якого організують бійку з опонентами. Така акція планувалась і в обласному центрі", — йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що провокування масових бійок серед молоді та підлітків є спробою російської пропаганди провести чергову інформаційно-психологічну операцію, використавши у ній дітей, аби в подальшому дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні.

Telegram-канали міста Дніпро також інформують про скупчення підлітків, ймовірно, з "ЧВК "Редан" на вулицях міста. Зокрема, "Дніпро Оперативний" оприлюднив підтверджуючі кадри.

"У місті набирає популярність течія "неформалів", яка була створена в росії. Появу представників субкультури в Україні пов'язують із діяльністю фсб. Представники цього руху збираються у групи і влаштовують сутички з іншими субкультурами. Багато хто з "реданівців" був затриманий поліцією", — йдеться в тексті публікації.

Крім того, масовій бійці підлітків, які відносять себе до представників російської субкультури "ЧВК Редан" запобігли й правоохоронці Одеси. Скупчення було зафіксовано неподалік ТЦ "Панорама". Як пише місцеве видання "Думська", "реданівці" прийшли на так звану "стрілку" до іншого молодіжного руху, який виступає на підтримку України.

Варто додати, що інформацію щодо скупчення молоді на одній з центральних пішохідних вулиць міста Житомира — Михайлівській, повідомили й місцеві Telegram-канали. Зазначається, що за підлітками уважно стежили представники Національної гвардії, однак, на щастя, сутичок та затриманих в результаті події не було. Неповнолітні згодом мирно розійшлися.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що масові заворушення "реданівців" були заплановані у п’яти містах України: Києві, Харкові, Львові, Житомирі та Івано-Франківську, однак сутичкам і бійкам запобігли представники правоохоронних органів.