Закривався з дівчатками у підсобці: у ліцеї Чернігова скандал через учителя-педофіла

Читать на русском
Автор
7741
Віктора Романенка в Чернігові підозрюють у педофілії
Віктора Романенка в Чернігові підозрюють у педофілії. Фото suspilne.media

Четверокласниці розповідають, що вчитель цілував їх і зізнавався їм в коханні

В одному з навчальних закладів Чернігова стався скандал, — одного з учителів запідозрили у розбещенні неповнолітніх учениць, у зв’язку з чим батьки звернулися до поліції та було відкрито справу.

Підозрюваний працював учителем фізкультури у 32 ліцеї, проте на даний момент вже звільнився за власним бажанням у зв’язку зі скандалом. Про це повідомив виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Як дізналося "Суспільне", вчителя звуть Віктор Романенко і він залишав після занять щонайменше двох чотирикласниць, після чого закривався з ними у підсобці. Наразі батьки встановлюють, чи не постраждали від нього ще й інші діти.

Колишній учитель фізкультури Віктор Романенко
Колишній учитель фізкультури Віктор Романенко

"Її вчитель за руку привів у кабінет і поцілував у щоку, дав п’ять і попередив, щоб вона не говорила ні бабусі, ні дідусеві, ні татові, ні мамі, нікому", — розповідає мама однієї з дівчаток.

"Цей недовчитель її обіймав, торкався за місця, які нормальні люди ніколи б не доторкнулись, цілував і в щічку, і в руку, і так далі. Казала, що він просив її залишитись після уроків, коли всі розходились, після уроку фізкультури, підсідав до неї, казав такі слова, що я тебе люблю, ти моя найкраща подруга", — каже інша мама.

За словами інших батьків, дивну увагу до дівчат чоловік проявляв ще з другого класу. Також з’ясувалося, що у 2016 році він був звільнений з іншої школи через те, що закривався з дітьми та фотографувався з ними.

Сам учитель заперечує, що цілував дітей, каже, що тільки робив масаж у зв’язку з болем у нозі, а обійматися з дітьми у вчителів було прийнято з першого класу.

Поліція відкрила справу про розбещення неповнолітніх, запобіжний захід за якою передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5-8 років з можливістю позбавлення права обіймати певні посади на строк до трьох років. Також було відкрито справу за статтею про приховування тяжкого злочину. Досудове розслідування продовжується.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як чоловік під Києвом убив дочку і мало не вбив себе та сина з ревнощів до дружини.