Студенти на Львівщині гамселили першокурсників: чиновники ухвалили радикальне рішення

Читать на русском
Автор
Студенти, які влаштували побиття першокурсників
Студенти, які влаштували побиття першокурсників. Фото Колаж "Телеграф"

Ганебний вчинок має прикрі наслідки

Студентів Львівщини, які прославились на всю Україну скандальною "посвятою" першокурсників, відрахували з закладу вищої освіти — Червоненського вищого професійного училища — та виселили з гуртожитку. Також їх очікує кримінальна відповідальність.

Про це повідомив департамент освіти і науки Львівської ОВА. Там додали, що категорично засуджують будь-які прояви цькування будь-кого з учасників освітнього процесу.

"Ганебний випадок, який стався нещодавно в одному із закладів, є абсолютно не прийнятним ні з морального, ні етичного, ні правового погляду.

Особи, що вчили неприпустимі дії, понесуть відповідальність перед законом після розслідування поліції, куди звернулося керівництво закладу. Крім цього, за неповагу до гідності інших учасників освітнього процесу порушники відраховані з закладу та виселені з гуртожитку", — йдеться у повідомленні. ⠀

Ба більше, у департаменті надали, що, згідно зі ст. №55 Закону про освіту, батьки зобов’язані "виховувати у дітей повагу до гідності, прав, свобод і законних інтересів людини, законів та етичних норм, відповідальне ставлення до власного здоров’я, здоров’я оточуючих і довкілля".

Також департамент освіти і науки Львівської ОВА додатково запровадить низку заходів для запобігання та протидії цькуванню в навчальних закладах.

Раніше "Телеграф" писав, що на Київщині сталася НП — учні кількох ліцеїв серед білого дня тривалий час били та принижували свою однолітку. У постраждалої зафіксовано численні тяжкі травми.