Алмазні шахти забруднили найглибшу річку світу: тисячі людей захворіли, є перші жертви

Читать на русском
Автор
606
Річка Конго стала червоною після викиду відходів, які повинні були залишатися недоторканими
Річка Конго стала червоною після викиду відходів, які повинні були залишатися недоторканими. Фото Відкриті джерела

Через небезпечні речовини в річці Конго загинула риба і постраждало понад 2 млн осіб

Демократична Республіка Конго буде судитися з власниками алмазного рудника в Анголі, звідки в річку Конго потрапили відходи гірничодобувної промисловості. В результаті НП захворіло понад 4400 осіб, а 12 з них загинули в результаті отруєння.

За інформацією Reuters, витік з найбільшого рудника Анголи стався в кінці липня. Відходи перебували в хвостосховищі і повинні були залишатися недоторканими. Однак стався прорив, і притока річки Конго стала червоного кольору. Незабаром після того, що сталося, правоохоронці розповіли про величезний збиток: постраждали понад 2 млн осіб, з яких 4400 важко захворіли, а 12 і зовсім померли. Крім того, загинула чи не вся риба.

Поки в Республіці не знають, яку суму компенсації вимагати від ангольської компанії за настільки величезну шкоду країні, проте кажуть, що суду не уникнути.

Відзначимо, що річка Конго протікає в Центральній Африці і є найглибшою в світі (більше 220 метрів). Крім того, вона вважається найбільш повноводною і другою по довжині на цьому континенті.

Місце, де сталася НП

Нагадаємо, близько 40 активістів з Харківської області очистили 2 км річки від сміття, кількість якого просто шокує. Фотосесію харків’ян в тоннах відходів дивіться за посиланням.