У Колумбії конфіскували тисячі плавців акул: навіщо їх відрізають і для кого (фото)

Читати російською
Автор

Цінний вантаж перевозили в Гонконг.

За різними оцінками від 900 до 1000 акул могли стати жертвами браконьєрів в Колумбії. За ними полюють заради їх плавників. Напередодні колумбійська влада відзвітувала про затримання великої партії — майже 3,5 тисячі плавців акул виявили при спробі вивести за кордон.

Про це пише CNN.

Їх намагалися відправити в 10 упаковках з аеропорту Боготи. За оцінками фахівців для отримання цих плавників довелося жорстоко вбити близько тисячі акул розміром від 1 до 5 метрів. Відзначимо, що браконьєри не завжди вбивають акул перед тим як відрізати їм плавники. Іноді ще живих акул вони викидають за борт, в дикій природі ці риби вижити не можуть.

Тисячі сушених акулячих плавців /edition.cnn.com

Акулячі плавці це частина китайської традиційної кухні і, більшою мірою, народної медицини. Там вважають, що вони допомагають при лікуванні імпотенції, серцевих і легеневих захворювань, допомагають поліпшити тонус шкіри і омолодитися.

Вид акул, які постраждали від рук браконьєрів, поки не визначений. Але на чорному ринку вартість плавників акул від 400 до 20 тис. доларів США (еквівалентно 10 — 534 тис. грн) за кілограм.

Раніше "Телеграф" писав про те, як велика акула припливла до пляжу в Австралії.