В Іраку прем’єр-міністра спробували вбити із допомогою безпілотника (фото, відео)

Читати російською
Автор

США вже заявили про терористичну атаку

У Багдаді, столиці Іраку, було здійснено спробу вбивства прем’єр-міністра країни Мустафи аль-Казимі. Інцидент стався рано вранці неділі, 7 листопада.

Подробиці повідомляє Reuters.

Відомо, що напад на політика стався у його власному домі. Як зброю використовувався безпілотник, буквально "начинений" вибухівкою.

Внаслідок вибуху поранення отримали кілька співробітників особистої охорони Мустафи аль Казимі, проте сам прем’єр-міністр начебто не постраждав.

Неможливо відобразити вміст. Переглянути у Telegram
Замах на прем’єр-міністра Іраку

На фотографіях, які вже з’явилися в мережі, можна побачити, що частина будівель та деякі автомобілі у резиденції іракського прем’єра були значно пошкоджені. Також на місці було виявлено залишки дрону, що вибухнув, його забрали місцеві спецслужби.

Знімки з дому прем’єр-міністра Іраку після вибуху

На думку держдепартаменту Штатів, такі випадки варто розглядати як терористичні атаки. За словами речника Неда Прайса, США вже запропонували свою допомогу в розслідуванні інциденту.

Хто саме міг організувати замах на Мустафу аль-Казимі, поки що не повідомляється. Іракські військові вивчають дані розвідки на формування версій.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про велику пожежу в Багдаді, яка спалахнула на території американської військової бази.