Іспанію засипало снігом, десятки трас заблоковано (фото та відео)

Читать на русском
Автор
Сніговий покрив подекуди досягає 25 сантиметрів
Сніговий покрив подекуди досягає 25 сантиметрів. Фото ukranews.com

У північних регіонах оголосили штормове попередження, сильні опади прогнозують до кінця тижня

Іспанія знову потерпає від снігу: у 12 регіонах на півночі країни оголосили штормове попередження, більше півсотні автотрас заблоковані.

Ситуація на іспанських автошляхах
Скріншот карти, яка демонструє погодні умови в Італії

Найбільше снігу останніми днями випало на півночі Піренейського півострова, де на автошляхах спостерігається вже до 20-25 сантиметрів снігового покриву. 

Сніг у східних французьких Піренеях

Вже більше десятка регіонів офіційно оголосили штормове попередження, керівництво населених пунктів вивело на дороги снігоприбиральну техніку і закликало місцевих жителів бути максимально уважними на вулицях та утриматися від тривалих поїздок на великі дистанції. 

Рух на автошляхах в Іспанії ускладнено
Іспанці діляться своїми враженнями щодо першого снігу

Також відзначимо, що згідно інформації, яку оприлюднюють синоптики, найближчими днями опади не припиняться і сніг падатиме упродовж всього тижня.

Засніжений Кастільфріо-де-ла-Сьєрра, село в Сорії, Іспанія

 

Сніжне цунамі в Іспанії

Нагадаємо також, що незважаючи на потепління, яке панує в країні, вже найближчими днями у низці українських регіонів прогнозують опади у вигляді снігу. Першими сніг зустрічатимуть жителі Львова, Ужгорода, Рівного, Сум та Чернігова.

А для підняття настрою у похмурі дні запропонуємо переглянути тематичні меми та фотожаби про перші снігові опади від користувачів мережі.