В Індії почали випробовувати найбільший вітчизняний корабель флоту: до чого тут Україна (фото)

Читать на русском
Автор
1134
Есмінець розпочав ходові випробування 19 грудня
Есмінець розпочав ходові випробування 19 грудня. Фото defbrief.com

Ескадрені міноносці P15B більш технологічні, ніж їхні попередники і відрізняються підвищеною живучістю.

В Індії розпочали випробування другого військового корабля з двигуном, частково створеним українською держкомпанією "Зоря"-"Машпроект". Ідеться про дві українські газотурбінні установки в есмінцях типу P15B. Усього планується чотири кораблі в яких установки М36Е українського виробництва працюватимуть разом із дизельними двигунами.

Про це повідомляє Defense Brief.

Перший корабель "Вішакхапатнам" ввели до складу індійського флоту у листопаді 2021 року, випробування проходить майбутній есмінець "Мормугао". Вони заплановані до середини 2022 року. Усі кораблі планують ввести в дію до 2025 року.

Особливості кораблів та їх двигунів

Есмінці для Індії є найбільшими кораблями, збудованими в країні. У газотурбінних агрегатах у двигуні використовується українська розробка – нова мікропроцесорна система керування.

Есмінець Мормугао проекту P15B
Есмінець, який проходить випробування, спустили на воду в 2016 році

Закладка кораблів розпочалася у 2013 році і останній із них буде добудований у 2022 році. На кораблях довжиною 163 метри і водотоннажністю в 7400 тонн, будуть розміщені сучасні радари, торпедні апарати та реактивні бомбомети, 32 ракети "земля-повітря" (Barak 8), 16 протикорабельних і наземних ракет (BrahMos) і 76-мм.

Зазначимо, що на держпідприємстві "Зоря"-"Машпроект" нещодавно також повідомили про локалізацію частини виробництва в Індії через політику держави щодо роботи з іноземними партнерами.

Раніше "Телеграф" писав про корвет "Проворний" у Росії, який спалахнув під час робіт з будівництва на корабельні. Його не могли загасити майже добу – постраждали кілька пожежників.