На туристичну частину Єгипту обрушилися сніг та град: є загиблі (фото, відео)

Читать на русском
Автор
8335
У Єгипті вперше за 9 років на Новий рік випав сніг
У Єгипті вперше за 9 років на Новий рік випав сніг. Фото Колаж "Телеграфу"

Школи та порти в деяких містах закрили через негоду

У курортному місті Хургада (Єгипет) у перший день 2022 року випав сніг. Цього ж дня не обійшлося без злив, які затопили вулиці і спричинили загибель щонайменше трьох громадян. Такі погодні умови востаннє спостерігалися 9 років тому.

Як повідомляє видання Egypt Today, негода накрила міста Сафага, Асьют, Шарм-ель-Шейх, які перебувають у губернаторстві Червоне море.

Наслідками негоди ділилися місцеві жителі у Twitter, а влада тим часом оголосила про закриття шкіл через негоду та закликала громадян триматися якомога далі від дерев, рекламних щитів, ліхтарних стовпів та інших об’єктів міської інфраструктури, які можуть впасти.

Курортне місто Хургада 1 січня замело снігом
Жителі Олександрії також були шоковані непогодою
Сніг у Єгипті на Новий рік випав уперше за 9 років

Також відомо, що у Шарм-ель-Шейху, Хургаді та Асьюті на час негоди закрилися порти. А жертвами снігу та зливи стали щонайменше троє людей.

Відомо, що про першого загиблого повідомили у провінції Кафр-еш-Шейх. Там чоловік помер від удару струмом, випадково зачепивши мокрі від дощу дроти. Друга людина загинула в аварії на слизькій дорозі. А третьою жертвою став мешканець Олександрії, якого привалило стіною власного будинку, що звалився під час зливи.

Видання зазначає, що така холодна погода в Єгипті востаннє була 9 років тому. Зазвичай на новорічні свята тут розпал туристичного сезону, проте цього разу гостям країни доведеться змінити свої плани.

У Хургаді на Новий рік випав сніг, фото
1 січня на Червоному морі видалося дуже сніжним

Раніше "Телеграф" повідомляв, що перед Новим роком негода накрила Україну. Багато громадян 28 грудня зіткнулися з наслідками нестабільних погодних умов. Хтось постраждав через рясні снігопади, а декому довелося справлятися зі страшною ожеледицею. До вечора ж у деяких областях України взагалі почався транспортний колапс: Дніпро та Харків практично повністю "стали" в автомобільних пробках.