Яку собаку завести в квартирі: ТОП-5 "найзручніших" порід для мешканців міст

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 лютого 2022, 19:33

П'ятірка собак, які не мають запаху та не розносять велику кількість шерсті

Жителі квартир часто замислюються про те, щоб завести собаку, проте більшість з них стримує те, що ці тварини мають специфічний запах та сильно линяють. Відзначимо, що є кілька порід, які практично зовсім не залишають шерсті і нейтрально пахнуть.

Newsweek зібрали п'ятірку популярних порід, які можуть підійти жителям багатоповерхівок.

Пудель

Ця порода є дуже охайною і витонченою. Вони завжди намагаються самостійно доглядати за своєю шерстю. Варто відзначити, що їх кучерява "шубка" росте неймовірно швидко, тож цих собачок досить часто доведеться водити до грумерів.

Великий Королівський пудель /newsweek.com

Бішон фризе

Ці невеличкі тварини дуже добре підійдуть для проживання у квартирах. Бішони дуже люблять дітей, легко навчаються та практично не "скидають" шерсті. Як виглядатиме ця порода залежить від її власника, адже цих собачок можна як стригти, так і відрощувати шерсть, аби вона стала довгою, як в овечок.

Зверніть увагу, що біла шерсть Бішонів вимагає постійного вичісування та купання. Також ці породи їдять спеціальний корм, аби бути здоровими.

Бішон фризе /newsweek.com

Йоркширский тер'єр

Шерсть тер'єрів вважається гіпоалергенною, адже за своєю структурою практично повністю подібна до людського волосся. "Шубки" цих песиків потрібно регулярно та ретельно мити та стригти. У холодну пору року пухнастика варто одягати в теплі комбінезони під час прогулянок.

Йоркширский тер'єр /newsweek.com

Китайський чубатий собака

Ці невеличкі песики чудово підійдуть для утримання в квартирах багатоповерхівок. Вони майже не мають шерсті, а тому й не линяють.

Варто зауважити, що шкіра "чубаток" потребує занадто ретельного догляду. Їм потрібні спеціальні миючі засоби та одяг, адже вони дуже чутливі до перепадів температур.

Китайський чубатий собака /newsweek.com

Басенджі

Окрім того, що ці собаки майже не линяють, вони ще й не гавкають. Такі особливості песиків радують господарів, які проживають у квартирах, адже їх улюбленці не заважають іншим жителям будинку. Коротка шерсть басенджі потребує мінімального догляду, проте й самі представники цієї породи митися не люблять.

Активна "Басенджі" /newsweek.com

Раніше "Телеграф" розповідав дивовижні факти, які мало кому відомі, щодо милих котячих лапок, а також кігтиків та подушечок на них.