Білоруси голосно заявили про "обстріл" поляками їхнього прикордонного пункту: курйозне відео потрапило до мережі

Читать на русском
Автор
10775
Обстріл вівся металевими кульками
Обстріл вівся металевими кульками. Фото Колаж "Телеграфу"

Прикордонники стріляли зі звичайної рогатки.

У Білорусі гучно заявили, що польські прикордонники у ніч з 10 на 11 квітня обстріляли пункт пропуску Піщатка. Білоруси навіть зафіксували факт порушення на відео, однак змовчали про те, що "обстріл" проводився з рогатки.

Відповідна заява разом з відео з'явилася у Telegram прикордонного комітету Білорусі.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"У ніч із 10 на 11 квітня польські військовослужбовці обстріляли білоруський автодорожній пункт пропуску Піщатка. Також силовики намагалися засліпити білоруських прикордонників стробоскопами. Незаконні дії сторони зафіксовані камерами відеоспостереження", — йдеться у заяві.

КПП Піщатка знаходиться на білорусько-польському кордоні
КПП Піщатка знаходиться на білорусько-польському кордоні

Білоруси зазначили, що після "обстрілу" вони виявили пошкодження стін прикордонних модулів та металеві кульки, а про інцидент поінформували польську сторону.

Однак, судячи з опублікованого відео, чоловік у формі з боку польської сторони вистрілив через паркан з рогатки. Такі його дії білоруська сторона назвала "обстрілом".

Крім того, білоруські прикордонники опублікували фотографії металевих кульок, які знайшли після "обстрілу". Судячи з кадрів, їх було всього три.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що російські війська, які вдерлися в Україну, потрапили в засідку протитанкового розрахунку українських прикордонників біля одного з населених пунктів Харківської області, після чого втратили броньовану машину "Тигр" та самохідні артилерійські установки.