Ілон Маск відповів Рогозіну з приводу "поставок "Старлінків" фашистам в Україні"

Читать на русском
Автор
26898
Система прийому супутникового інтернету Starlink
Система прийому супутникового інтернету Starlink. Фото Телеграф

Маск відповів Рогозіну щодо використання систем Starlink українськими військовими

Генеральний директор Tesla та SpaceX Ілон Маск, який підтримує Україну у боротьбі проти російської агресії, відповів одіозному директору Роскосмосу Дмитру Рогозіну на його слова про постачання в Україну систем супутникового інтернету Starlink.

У своєму аккатунті в Твіттер Маск у понеділок, 9 травня, опублікував скріни російською та англійською мовами слів Рогозіна, що розійшлися по російських ЗМІ, про те, що гендиректор SpaceX "причетний до забезпечення фашистських сил в Україні засобами військового зв’язку".

У тій же заяві Рогозін також вибухнув загрозами на адресу Маска: "за це (за постачання "Старлінк" в Україну, - ред.) доведеться відповідати по-дорослому, Ілон, як би ти дурня не включав".

У відповідь Маск написав: "Слово "нацист" означає не те, що він, здається, думає", тим самим, по суті, відмовившись визнавати російську версію, що "рф воює в Україні проти нацистів".

Як повідомлялося, за кілька днів після початку широкомасштабного російського вторгнення віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до американського бізнесмена Ілона Маска з проханням надати Україні доступ до швидкісного інтернету Starlink. Маск відгукнувся та відправив обладнання в Україну.

28 лютого перші термінали Starlink, за словами Федорова, прибули до України.