Україна, Туреччина та росія домовилися про схему вивезення зерна? Що відомо

Читать на русском
Автор
6478
Україна, Туреччина та росія домовилися про схему вивезення зерна? Що відомо

Розмінуванням акваторії займатимуться турецькі військові, вони ж повинні супроводжувати кораблі до нейтральних вод

Україна спільно з Туреччиною, котра раніше згодилася допомогти із розмінуванням, а також російської федерацією нібито погодили попередню схему вивезення зерна із одеського порту.

Про це у понеділок, 6 червня, посилаючись на власні джерела, повідомило російське видання "Известия", відмітивши, що Туреччина взяла на себе зобов'язання розмінуванням акваторію поблизу Одеси, а кораблі рф, своєю чергою, повинні будуть супроводжувати вантажі із зерном до Босфору.

"Схема буде такою: турецькі військові займуться розмінуванням прибережної зони в районі Одеси. Судна виходять із порту під конвоєм турецьких кораблів до нейтральних вод Чорного моря, до встановленої координати. Далі до Босфору їх супроводжуватимуть російські військові кораблі…", — йдеться в тексті публікації.

Згідно з даними російських ЗМІ, так звану "дорожню карту" повинні остаточно погодити 8 або 9 червня. Попередньо її вже нібито встигли обговорити і підтвердити з Туреччиною та Україною.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Варто наголосити, що українська сторона поки що жодних офіційних коментарів з приводу вказаної інформації не розголошувала.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на минулому тижні росія висунула дві умови щодо зернової деблокади України. Вимагає у Києва розмінувати українську акваторію та наголосила на необхідності зняття санкцій з торгових судів, які належать російській федерації, аби ті мали змогу обслуговуватися у міжнародних портах.