Японія змінюватиме підхід до безпеки та оборони через росію: подробиці

Читать на русском
Автор
2747
Японія має намір фундаментально змінити підхід до національної безпеки та оборони
Японія має намір фундаментально змінити підхід до національної безпеки та оборони. Фото discover24.ru

Через війну росії проти України можуть спробувати розв’язати війни й інші авторитарні режими, переконаний прем’єр Японії.

Війна, розв’язана росією проти України з метою захоплення нових територій, може спровокувати війну у Східній Азії, а Японія буде змушена зміцнювати свій потенціал озброєння, щоб зберігати мир та безпеку у регіоні.

Про це заявив прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда на полях саміту "діалогу Шангрі-Ла" у Сінгапурі, передає "Українська правда" з посиланням на сінгапурську громадську мовну службу CNA.

Прем’єр Японії наголосив, що сьогоднішні події в Україні можуть повторитися "вже завтра" у Східній Азії, оскільки авторитарні режими захочуть спробувати перекроїти міжнародний порядок.

У зв’язку з цим Кісіда наполягає, що його країні доведеться відмовитися від багаторічної політики зменшення озброєння та фундаментально змінити підхід до національної безпеки та оборони, а також зміцнювати свій потенціал озброєння, щоб зберігати мир та безпеку в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Глава японського уряду запевняє, що його країна боротиметься зі спробами "одностороннього" перекроювання світової карти та балансу сил.

Як приклади порушників стабільності у Східній Азії Кісіда згадав КНДР, яка загрожує випробуваннями балістичних ракет у Японському морі при мовчазному заохоченні Китаю, а також КНР, яка загрожує самостійності Тайваню і провокує нестабільність у Східно-Китайському морі.

Раніше влада Японії прийняла рішення офіційно називати чотири острови на Курилах окупованими росією.

Також Кісіда заявив про намір вперше в історії Японії взяти участь у засіданні НАТО.