В Індії обвалився міст із людьми: загиблих більше сотні (оновлено)

Читать на русском
Автор
2364
Місце події
Місце події

Міст відкрили після реконструкції лише чотири дні тому

В Індії впав підвісний міст, коли на ньому знаходилися щонайменше півтори сотні людей, через що близько 60 людей загинули.

Як повідомляє The Times of India, інцидент стався в місті Морбі штату Гуджарат близько 18:30 за місцевим часом (15:00 за Києвом) 30 жовтня, коли він був буквально заповнений людьми.

Рятувальники прибули до місця події за 15 хвилин. Повідомляється, що близько 40 осіб отримали поранення, а пошуки ще 50 продовжуються.

UPD 06:30 31 жовтня Пізніше кількість жертв зросла — спочатку поліція заявила про 120 загиблих, потім у місцевих ЗМІ з'явилася інформація про 132 загиблих.

Міст через річку Маччху в Морбі було передано компанії Oreva для експлуатації та обслуговування на 15 років, а у березні його закрили на реконструкцію. Його повторне відкриття відбулося лише чотири дні тому. Зазначається, що хоч роботи й було завершено, але влада муніципалітету поки не видавала "сертифікату придатності".

Самому мосту вже понад сотню років, його ширина становила 1,25 метра, а довжина 233 метри.

Нагадаємо, напередодні у столиці Південної Кореї під час заходів зі святкування Хеллоуїна відбулася тиснява, в якій загинула 151 особа та ще 76 отримали травми. Серед них також було 17 іноземців – громадяни Росії, Узбекистану, Ірану, Китаю та Норвегії.