Слідом за Румунією: ще дві країни визнали Голодомор геноцидом українців

Читать на русском
Автор
3946
Пам’ятник Голодомору
Пам’ятник Голодомору. Фото vkieve.net

Дедалі більше країн світу визнає Голодомор в Україні геноцидом українського народу

Ще дві європейські країни визнали Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу. Ними виявилися Ірландія та Молдова.

У посольстві України в Ірландії назвали рішення Шенад Ерен справді історичним.

"Ірландія належить до наших найближчих друзів, які не бояться називати речі своїми іменами", — повідомляється на сторінці посольства у Twitter.

Голодомор, Україна, Ірландія

Крім того, 24 листопада аналогічне рішення ухвалив і Парламент Молдови. За документ проголосували 54 депутати, жодного голосу проти не було. При цьому, як пише видання Європейська правда, представник Комуністичної партії Молдови Олег Рейдман перед голосуванням пропонував зняти з порядку денного декларацію, а потім депутати від комуністів та партії "Шор" залишили сесійну залу.

"Парламент Республіки Молдова у дусі солідарності з українським народом та в ім’я справедливості заявляє, що більшовицький тоталітарний режим колишнього СРСР внаслідок застосування політики Голодомору несе відповідальність за акт навмисного геноциду проти українського народу", — йдеться у декларації.

Крім того, молдавські парламентарії звернулися до всіх парламентів світу та міжнародних організацій із закликом виявити повну солідарність з Україною та дати правильну оцінку злочинним діям у 32-33-х роках ХХ століття.

Нагадаємо, раніше Папа Римський на площі Святого Петра порівняв війну Росії проти України з Голодомором.