Франція починає готувати трибунал для росії: з москви вже пішла істерика

Читать на русском
Автор
3802
рф повинна відповідати за всі криваві злочини, що були вчинені нею в Україні Новина оновлена 01 грудня 2022, 12:30
рф повинна відповідати за всі криваві злочини, що були вчинені нею в Україні

Спецтрибунал займатиметься розслідуваннями воєнних злочинів москви, аби в подальшому покарати винних

Франція, заручившись підтримкою європейських, а також українських партнерів, готується до створення спеціального трибуналу проти росії, аби покарати винних за всі криваві злочини проти українського народу.

Відповідну інформацію у середу, 30 листопада, повідомили у пресцентрі французького Міністерства закордонних справ. Зокрема, бажання надати підтримку та підтвердити бажання боротися з російською безкарністю відомство встигло і під час останнього візиту до Парижа українського посла Антона Кориневича.

"Для Франції боротьба із безкарністю за злочини, скоєні в Україні після російської агресії, є пріоритетом. Ми повністю підтримуємо судову систему України та Міжнародний кримінальний суд, які мають юрисдикцію проводити неупереджені, незалежні розслідування, щоб притягнути до відповідальності осіб, відповідальних за такі злочини", – пояснили свою позицію у французькому міністерстві.

У росії вже встигли відреагувати на цю інформацію досить різко, назвавши відповідне рішення Франції "політичним демаршем". За словами першого заступника голови комітету держдуми олексія чепа, Франції необхідно було задуматися з приводу того, куди дивилися керівництво таких країн як Польща та Німеччини, коли вони виступали гарантами у часи так званого "державного перевороту" в Україні у 2014 році.

"Після цього протягом восьми років був геноцид – тисячі, десятки тисяч людських жертв", – зазначив парламентар.

Не промовчав він і стосовно того, що французьке керівництво нібито нічого не робило для виконання Києвом "Мінських угод", а також поцікавився у французів про те, куди дивиться Париж, коли в Україні начебто "гинуть тисячі мирних жителів" і це нівідбувається через зброю, яку він поставляє Києву.

Крім того, інформацію щодо створення Францією спецтрибуналу встиг прокоментувати й речник кремля дмитро пєсков. Він наголосив, що москва засудить будь-які спроби західних країн створити "трибунал" щодо України.

"Щодо спроб заснувати якісь трибунали, вони не матимуть жодної легітимності, не будуть нами прийняті і будуть нами засуджуватися", — сказав він.

Також він наголосив, що російські слідчі вже нібито розпочали кропітку роботу по фіксації всіх злочинів так званого "київського режиму", які були вчинені ним упродовж останніх восьми років.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чому президент росії володимир путін може уникнути трибуналу. Однак навіть за такого розкладу припиняти фіксувати російські злочини проти українського народу однозначно не варто.