Саміт "Великої сімки": країни G7 зробили заяву щодо України

Читать на русском
Автор
1799
G7
G7

Країни G7 продовжать допомагати Україні

Країни "Великої сімки" пообіцяли відновити об’єкти української критичної інфраструктури, які постраждали від російських обстрілів, і забезпечити їм належний захист.

Як йдеться у спільній заяві глав Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та США, країни "повні рішучості" ремонтувати, відновлювати та захищати енергетичну та водну інфраструктуру України.

Також "Велика сімка" допоможе нашій країні підготуватися до зими та отримати необхідну зброю.

"Ми продовжимо координувати зусилля щодо задоволення невідкладних потреб України у військовій та оборонній техніці з негайним акцентом на забезпечення України системами та засобами протиповітряної оборони", — йдеться у повідомленні.

"Група семи" переконана, що рано чи пізно росії доведеться заплатити за відновлення критичної інфраструктури та відповісти за всі скоєні в Україні воєнні злочини.

Крім того, у G7 зазначили, що ядерний шантаж росії є неприйнятним, а застосування зброї масового ураження матиме "серйозні наслідки".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський продовжує активно спілкуватися із західними лідерами: обговорив українську формулу миру, а також ситуацію в енергетичній сфері.