Спустив на воду підводний човен-вбивцю і помер: в рф пішов з життя глава компанії, яка випускає носії "Калібрів"

Читать на русском
Автор
9931
Підводний човен-вбивця
Підводний човен-вбивця. Фото Відкриті джерела

У грудні підприємство отримало нагороди від кремлівського диктатора путіна

У російському військово-промисловому комплексі можуть відбутися певні зміни: напередодні несподівано помер 66-річний Олександр Бузаков — гендиректор компанії "Адміралтейські верфі" (Санкт-Петербург), що виробляє човни та підводні човни, у тому числі носії смертоносних " Калібрів ", якими рф обстрілює мирні міста.

Про це пише OBOZREVATEL із посиланням на прес-службу підприємства.

Ще за день до смерті, 23 грудня, АТ "Адміралтейські верфі" спустило на воду підводний човен "Великі Луки" проекту 677 "Лада". Бузаков був присутній на цьому заході.

У компанії рекламували "Великі Луки" як представника "найсучасніших і найперспективніших вітчизняних неатомних підводних кораблів, як з погляду бойової ефективності, так і за іншими тактико-технічними характеристиками".

Наголошується, що Бузаков очолив "Адміралтейські верфі" 10 років тому. Саме за час його керівництва підприємство почало спеціалізуватися на будівництві вдосконалених дизельних підводних човнів-носіїв "Калібрів".

Такі підводні човни використовувалися окупантами для ударів ракетами по Україні (Москва підтверджувала це сама в квітні-2022).

Бузаков все життя пропрацював у сфері будівництва суден та кораблів.

13 грудня працівники АТ "Адміралтейські верфі" були нагороджені Кремлем медалями "За заслуги перед вітчизною" та особистими подяками російського диктатора володимира путіна.

Раніше "Телеграф" писав про те, що росія готова знову атакувати Україну "Калібрамі": у ОК "Південь" розповіли, коли чекати на обстріл.