Внаслідок теракту в Ізраїлі загинула громадянка України (оновлено)

Читать на русском
Автор
1686
За останні 24 години це вже другий напад
За останні 24 години це вже другий напад. Фото twitter.com

Обставини надзвичайних подій і мотиви нападників намагається з'ясувати поліція

У п'ятницю, 27 січня, у синагозі Атерет Авраам в Єрусалимі (Ізраїль) стався теракт, в результаті котрого загинуло не менше 7 людей. Серед них і громадянка України. Вже на ранок наступного дня, напади повторилися.

Про посольство України в Ізраїлі повідомило у суботу, 28 січня, висловивши глибоку стурбованість через напади в Єрусалимі.

"Терор і насильство проти мирного населення, проти дітей, неприпустимі. Із сумом повідомляємо, що серед невинних жертв є громадянин України. Висловлюємо глибокі співчуття родинам загиблих та молимося за повне одужання поранених", — йдеться у публікації.

Пізніше посольство відкорегувало повідомлення, написавши, що загинула "громадянка Українки".

Варто додати, що лише за останні 24 години в Єрусалимі сталося вже два теракти. Зокрема, як інформує видання Jerusalem Post, 13-річний хлопець відкрив стрілянину прямо посеред вулиці, неподалік центру археологічних розкопок "Місто Давида". В результаті вогнепальних травм зазнали 22-річний волонтер національної рятувальної організації MDA і ще один 45-річний чоловік. Обидва госпіталізовані у вкрай тяжкому стані.

Попередньо відомо, що неповнолітнього стрілка вдалося знешкодити цивільним, які перебували на місці надзвичайної події. Хлопця поранили.

Мотиви і звідки у 13-річного підлітка вогнепальна зброя, встановлюють представники правоохоронних органів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що як у північній частині частково визнаного Косова прогриміла низка вибухів і лунала стрілянина. У Сербії ці дії назвали провокацією і звинуватили владу Косова у розпалюванні нової ескалації.