У Ірану після атаки дронами виникли запитання до України: що сталося

Читать на русском
Автор
7061
Нічна атака безпілотників у Ірані
Нічна атака безпілотників у Ірані. Фото depo.ua

Коментарі Україні, вочевидь, не сподобалися Ірану

Після провокативних коментарів української сторони щодо нічних вибухів в Ірані, Тегеран викликав на килим тимчасового повіреного у справах Києва.

Як пише видання The Guardian, це сталося після того, як радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав недавні події в Ірані "вибуховою ніччю" і заявив, що особисто попереджав Тегеран про ймовірні наслідки допомоги росії у її воєнній агресії проти України.

Варто нагадати, що після того, як у ніч на 28 січня в Ірані пролунала низка вибухів на території одного з центрів виробництва боєприпасів міноборони у місті Ісфахан, представник ОП Подоляк заявив, що "війна виставляє жорсткі рахунки як самим вбивцям, так і їхнім співучасникам".

Що стосується причетності Ізраїлю до надзвичайних подій в Ірані, то, згідно з даними видання The Wall Street Journal, саме Єрусалим здійснив удар з безпілотника по оборонному комплексу Тегерана. Водночас у США припускають, що це було зроблено виключно для того, аби запобігти у подальшому виробництву Тегераном ядерної зброї.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як керівник департаменту воєнних злочинів ОГП Юрій Білоусов публічно заявив, що саме Іран має причетність до постачання росії ударних безпілотників, які агресор використовує для ударів по мирних містах України.