Гучна заява Зеленського щодо Молдови: президент країни все підтвердила

Читать на русском
Автор
3950
Мая Санду
Мая Санду. Фото nikvesti.com

Санду розповіла про план рф, який розкрила Україна

Очільниця Молдови Мая Санду заявила, що інформацію, яку озвучив президент України Володимир щодо загрози дестабілізації в Республіці, офіційно підтвердили й представники молдавських спецслужб. Нагадаємо, що український лідер на зустрічі з лідерами країн Європейського Союзу виступив із твердженням, що передав своїй молдавській колезі якийсь "російський документ", в якому містився план з дестабілізації політичної обстановки в Республіці. Зеленський запевнив, що цей документ вдалося перехопити українським розвідникам.

Так, за даними видання Newsmaker, про це президентка Молдови сказала під час чергового пресбрифінгу. За її словами, у плані йдеться про певні насильницькі дії проти держустанов і навіть захоплення заручників.

"Це короткостроковий план, який передбачає диверсії із залученням осіб із військовою підготовкою, перевдягнених у цивільне. Вони планують насильницькі дії, у тому числі напади на деякі держустанови та захоплення заручників", — пояснила Санду.

Вона також додала, що матеріали, отримані нею від Києва, містять велику кількість логістичних документів для подальшої організації диверсій. Зокрема, передбачалося використання осіб з-за меж Республіки для насильницьких дій безпосередньо у самій Молдові.

"Наприклад, матеріали містять інструкції для в'їзду до Молдови громадян рф, Білорусі, Сербії та Чорногорії", — додала вона.

Крім того, за словами президентки, тривала підготовка й до захоплення влади у Кишиневі під виглядом нібито мирних протестів. Наразі силові структури Республіки роблять усе можливе, аби запобігти провокаціям.

Інформацію щодо ймовірних диверсій у Молдові встиг прокоментувати й секретар РНБО Олексій Данілов. На його думку, воєнні угруповання з Чечні, більше відомі як "кадировці", які залучені росією до війни в Україні, можуть опинитися й на території Республіки.

Як повідомив Данілов у черговому ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдиних новин", Україна дуже уважно стежить за ситуацією.

"Деякі з тих покидьків, які були 24-25-26 лютого у складі так званого "чеченського угруповання" тут, на нашій території, сьогодні вже знаходяться зовсім в іншій точці світу. Вони сьогодні працюють "рятувальниками" в Туреччині. Ми зараз дуже уважно відслідковуємо цю ситуацію, щоб не трапилося так, що ці "рятувальники" опинилися в Кишиневі", — сказав він.

Раніше "Телеграф" писав, як у Молдові різко розкритикували очільника російського мзс сергія лаврова. Зокрема, речник парламенту республіки Ігор Гросу, заявив, що путінський поплічник уособлює в собі нескінченну кількість "гнилого шовінізму і імперіалізму, який буквально смердить смертю, кров'ю, стражданнями, селами, стертими з лиця землі".