ЄС прийняв нові санкції проти росії: що цього разу потрапило під удар

Читать на русском
Автор
3078
ЄС підтримує Україну у її протистоянні російській агресії
ЄС підтримує Україну у її протистоянні російській агресії. Фото ukrinform.ua

Санкції також передбачають значні обмеження щодо експорту та імпорту з рф

Європейський Союз прийняв рішення щодо впровадження проти російської федерації десятого пакета санкцій. До списків обмежень включили ще 121 фізичних та юридичних осіб з країни-агресорки. Крім того, у новому санкційному пакеті передбачена й заборона російських пропагандистських ЗМІ.

Про це у суботу, 25 лютого, на своїй офіційній сторінці у Twitter повідомив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Так, рішенням ЄС відтепер заборонено імпортувати товари із синтетичної гуми та бітуму з росії. Крім того, представникам країни-агресора тепер не дозволять займати керівні посади на стратегічних підприємствах у Євросоюзі. Ба більше, впроваджено заборону на транслювання, а також поширення RT Arabic і Sputnik Arabic.

Крім того, санкційні обмеження вплинуть і на тих, хто відповідальний за депортування до росії українських дітей з окупованих територій.

Також ЄС обмежує експорт критичних і промислових технологій і товарів, а саме: електроніки, спеціалізованих транспортних засобів, запчастин, а також товарів для будівництва, які використовуються російськими військовими.

Також, вперше за весь час російського вторгнення до списку обмежень увійдуть і іранські підприємства з виробництва безпілотників, які рф активно використовує для ударів по критичній інфраструктурі та мирних українських міст. Також санкції торкнуться й юридичних організацій і трьох російських банків.

"Прийнято 10-й пакет санкцій: 121 фізична та юридична особа внесені до списку, значні нові імпортно-експортні обмеження, заборона російських пропагандистських засобів масової інформації. Ми залишаємось єдиними у своїй рішучості завдати шкоди російській військовій машині," — написав він.

В Україні вже встигли відреагувати на рішення ЄС щодо впровадження десятого санкційного пакета проти росії. Зокрема, президент Володимир Зеленський у своєму Twitter написав:

"10-й пакет санкцій спрямований проти російської військової промисловості, пропаганди й фінансової системи. Тиск на російського агресора має посилюватися: очікуємо рішучих кроків проти "Росатома" та атомної промисловості рф, збільшення тиску на військових і банки", — йдеться у дописі українського лідера.

Своєю чергою керівник Офісу президента Андрій Єрмак на своїй сторінці у Telegram також не упустив можливості вколоти росію:

"10-й пакет санкцій ЄС. Антиросійська удавка стискається", — написав він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у Сполучені Штатах Америки розповіли, коли вводитимуть новий санкційний пакет проти росії, в рамках якого жителі країни-агресорки можуть залишитися без холодильників і мікрохвильовок.