Звідки з'явився коронавірус: у ФБР зробили гучну заяву

Читать на русском
Автор
714
Коронавірусна інфекція продовжує ширитися світом
Коронавірусна інфекція продовжує ширитися світом. Фото Слово і діло

У секретному відомстві переконані, що ковід має лабораторне походження

Найбільш ймовірна причина виникнення коронавірусної пандемії (Сovid-19), нові штами якої дотепер фіксують у світі — витік із лабораторії в китайському місті Ухань.

Таку інформацію в інтерв'ю Fox News озвучив директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) США Крістоф Рей.

"ФБР вже досить давно вважає, що причиною пандемії, швидше за все, є потенційний інцидент у лабораторії в Ухані", — сказав він. За його словами, мова йде про потенційний витік з китайської лабораторії, який наразі перебуває під контролем уряду країни.

Також він додав, що станом на сьогодні Китай робить усе можливе, аби не дати можливостей США та союзникам встановити основну причину появи та поширення коронавірусної інфекції.

Своєю чергою американська газета WSJ пише, що заява слова директора ФБР стали першим публічним підтвердженням версії про причини появи пандемії, котрої дотримуються у бюро. Хоча ще минулого тижня інформували про те, що 2021 року ФБР з "помірним ступенем впевненості" дійшло висновку, що пандемія могла виникнути через витік в уханьській лабораторії. Водночас офіційно ці дані не розголошувалися.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що перший випадок інфікування коронавірусною інфекцією був зафіксований саме у Китаї понад три роки тому. Після пандемія почала активно ширитися світом, однак у більшості китайських регіонів ситуація дотепер залишається складною, адже у деяких провінціях на ковід захворіло майже все населення.