Супер'яхту путінського олігарха збираються пустити з молотка на Карибах (фото та відео)

Читать на русском
Автор
3343
Яхта Alfa Nero Новина оновлена 07 березня 2023, 11:22
Яхта Alfa Nero. Фото vesselfinder.com

Яхта розкішна і була збудована 2007 року

Уряд Антигуа та Барбуди, країни в Карибському басейні, готується виставити на аукціон супер'яхту, вартість якої оцінюють приблизно в 81 млн доларів США. Вона, згідно з наявними даними, може належати підсанкційному російському олігарху Андрію Гур’єву.

Судно Alfa Nero стоїть на приколі у гавані Фламута з лютого 2022 року. У власника є 10 днів від понеділка 6 березня, щоб заявити права на яхту, перш ніж вона піде з молотка. Продажем яхти уряд хоче запобігти "майбутній небезпеці", адже судно не обслуговується.

Антигуа та Барбуда на карті
Антигуа та Барбуда — маленька острівна держава

Що за яхта Alfa Nero

Розкішна яхта з 12-метровим панорамним басейном, джакузі, салоном краси просто пашить розкішшю. Тут є власний спа та вертолітний майданчик. Вважається однією з найбільших приватних яхт – довжина 82 метри. Житлова площа – понад 370 кв.м. Вона може перевозити 12 гостей і 26 членів екіпажу та обслуги. Зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Хто такий Андрій Гур’єв

Про те, що Alfa Nero належить Гур’єву, повідомляли низку ЗМІ та Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США. Він російський мільярдер, який заробив статки на добривах. Він, його син із дружиною використовували цю яхту, але заперечували володіння нею. Саме Гур’єва та його сина називають одними з неофіційних "гаманців" російського президента володимира путіна.

Андрій Гур’єв та син
Андрій Гур’єв та син

Раніше "Телеграф" розповідав, що Україна запровадила санкції проти 22 росіян. Це служителі РПЦ, які підтримують вторгнення до нашої країни.