Сі Цзіньпін хоче поспілкуватися із Зеленським - що дізналися західні ЗМІ

Читать на русском
Автор
5046
Сі Цзіньпін готується до зустрічі з лідерами двох країн
Сі Цзіньпін готується до зустрічі з лідерами двох країн. Фото suspilne.media

Дата візиту до рф поки не розголошується

Лідер Китаю Сі Цзіньпін, який нещодавно приймав олександра лукашенка, планує провести онлайн-зустріч зі своїм колегою — президентом України Володимиром Зеленським. Раніше у ЗМІ ширилася інформація, що вже наступного тижня він приїде з візитом до москви, де зустрінеться з володимиром путіним.

Про це у понеділок, 13 березня, повідомила газета The Wall Street Journal, зазначивши, що зустріч Сі та Зеленського відбуватиметься в онлайн-форматі. Головною метою спілкування двох лідерів може стати чергова спроба Пекіна відіграти більш активну роль у посередництві щодо припинення російсько-української війни.

Крім того, Сі розглядає ймовірність відвідання й інших європейських країн, однак його повний маршрут досі залишається не підтвердженим.

Також американська газета пише, що пряма розмова із президентом України Володимиром Зеленським ознаменувала б значний крок у спробах Китаю зіграти роль миротворця в Україні, які досі були сприйняті скептично в Європі.

Варто додати, що у росії майбутній візит Сі з путіним вже встигли офіційно підтвердити. Це зробив речник президента рф дмитро пєсков, зазначивши, що точна дата приїзду китайського лідера поки невідома.

"кремль поки не готовий оголосити дату візиту до москви Сі Цзіньпіна", — сказав він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як президент аналітичного центру "Політика" Ігор Попов розгорнуто прокоментував останні зміни в політиці Китаю щодо війни в Україні.