лукашенко віддав тривожний наказ армії Білорусі

Читать на русском
Автор
10852
Президент Білорусі олександр лукашенко
Президент Білорусі олександр лукашенко. Фото Відкриті джерела

Білорусь продовжує напружувати ситуацію напередодні контрнаступу ЗСУ

У Білорусі розпочали перевірку бойової готовності армії. Такий наказ віддав самопроголошений президент республіки олександр лукашенко.

Як повідомили у Міноборони країни, у містах пересуватиметься військова техніка та солдати. А на деяких ділянках можуть обмежити рух цивільних автомобілів.

Перевірка бойової готовності Збройних Сил Білорусі розпочалася сьогодні, 3 квітня, але дата завершення невідома. Сказано, що цей захід "носить комплексний характер" і потрібний для того, щоб визначити рівень підготовки командирів та їх підлеглих в умовах вищого ступеня бойової готовності.

Крім того, Білоруссю буде пересуватися військова техніка з особовим складом, а на деяких ділянках доріг загального користування можуть обмежити рух цивільного транспорту.

"Загальне керівництво перевіркою покладено на Державний секретаріат Ради Безпеки Республіки Білорусь", — йдеться у повідомленні Міноборони.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Білорусі підписали закон про страту для чиновників та військових. Його мотив полягає нібито в тому, щоб "запобігти злочинам екстремістської (терористичної) та антидержавної спрямованості".