Нова війна? Азербайджан заявив про антитерористичну операцію в Карабаху, подробиці

Читать на русском
Автор
2444
Нова війна? Азербайджан заявив про антитерористичну операцію в Карабаху, подробиці Новина оновлена 19 вересня 2023, 15:25

Вже відомо про загиблих та поранених

Азербайджанські військові були обстріляні в Карабахському регіоні з боку ЗС Вірменії і відкрили вогонь у відповідь. У Баку вирішили розпочати військову операцію в регіоні.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ, посилаючись на заяви оборонного відомства Азербайджану. Вже відомо про двох поранених.

"Сьогодні, 19 вересня, близько 11:45 позиції Азербайджанської армії, розташовані у напрямку Агдамського району, зазнали обстрілу з мінометів та різної стрілецької зброї з боку вірменських збройних формувань на території Азербайджану, де тимчасово розміщено російський миротворчий контингент.

Внаслідок провокації двоє військовослужбовців Азербайджанської армії отримали поранення. Військовослужбовцям негайно було надано першу допомогу",кажуть у МО Азербайджану.

Крім того, за даними азербайджанського МВС, 19 вересня на дорозі Ахмедбейлі-Фізулі-Шуша (район Карбаха) його співробітники підірвалися на міні. Влада країни вважає, що вибуховий пристрій заклали "диверсанти Вірменії". Внаслідок "теракту" загинули четверо правоохоронців.

Водночас, у так званому "Міністерстві оборони Арцаха" (Невизнаній Нагірно-Карабахській республіці) заперечують усі звинувачення Азербайджану та заявляють, що не порушували режим припинення вогню, а зазначену інформацію називають "дезінформацією".

За словами місцевих жителів, зараз ситуація в регіоні напружена — стільниковий зв’язок не працює, а в Степанакерті — з усіх боків чути артилерійську канонаду. До цього Азербайджан ще й закрив повітряний простір для Вірменії.

Міноборони Азербайджану заявляє, що цивільне населення та об’єкти цивільної інфраструктури не зазнають атак під час антитерористичних заходів у Карабаху.

"З застосуванням високоточної зброї знищуються лише законні військові цілі. Враховуючи розміщення формуваннями збройних сил Вірменії вогневих коштів поблизу житлових кварталів, закликаємо громадянське населення на місцях триматися подалі від військових об’єктів і не підтримувати формування збройних сил Вірменії… З метою забезпечення евакуації населення з небезпечної зони Лачинській дорозі та в інших напрямках створено гуманітарні коридори та прийомні пункти", — заявили у відомстві та додали, що антитерористична операція триватиме доти, доки ми повністю не знищимо озброєні вірменські бандформування в Карабаху.

МЗС Азербайджану заявляє, що єдиним шляхом до миру в регіоні є повне виведення вірменських ЗС з Карабаху та розпуск режиму у Степанакерті.

Тим часом у невизнаній Нагірно-Карабахській республіці повідомляють про ракетний обстріл.

"19 вересня о 13:00 збройні сили Азербайджану порушили режим припинення вогню вздовж усієї протяжності лінії зіткнення, завдаючи ракетно-артилерійських ударів", — кажуть у місцевому "МО".

У міністерстві оборони Вірменії повідомили, що Азербайджан сьогодні вранці поширив дезінформацію, зокрема, про обстріл азербайджанських позицій минулої ночі.

"Станом на 14:00 ситуація на кордонах Вірменії відносно стабільна", — кажуть в оборонному відомстві.

Нагадаємо, про те, чому виникла проблема в Нагірному Карабаху і що можливо далі ви можете прочитати в матеріалі "Телеграфа", перейшовши за посиланням.

За наступним посиланням ви можете прочитати більше про нову війну в Нагірному Карабаху.